/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Peste un milion de cetățeni moldoveni și-au exercitat dreptul la vot. Votanții din diasporă formează cele mai mari cozi

missing
01 noiembrie 2020, ora 18:21

Peste un milion de cetățeni moldoveni și-au exercitat dreptul la vot până la ora 18.00, ceea ce reprezintă o rată de participare de peste 39 la sută. Potrivit datelor preliminare, odată ce rata de participare a depășit 1/3 din numărul alegătorilor înscriși în listele electorale. alegerile prezidențiale de astăzi pot fi considerate valabile.

În secțiile deschise în străinătate au votat, până la această oră, peste 106 mii de cetățeni cu drept de vot. Au fost deschise fără impedimente toate cele 16 secții de votare în Statele Unite ale Americii și Canada.

Aglomerațiile de cetățeni în apropierea secțiilor de votare au generat multiple sesizări ale organelor de control a ordinii publice din mai multe state, care indică neconformarea la cerințele impuse în context epidemiologic. CEC, alături de MAEIE, face apel public la solidaritate pentru a respecta cu strictețe condițiile sanitare țărilor gazdă care au permis realizarea dreptului electoral pentru cetățenii moldoveni în pofida provocărilor pandemiei COVID-19 cu care se confruntă acestea. Astfel, în procesul de votare, rugăm pe fiecare votant să urmărească respectarea cu strictețe a normelor de sănătate publică din statele de reședință.

La moment, sunt înregistrate aglomerații la unele secții de votare din străinătate în Canada, Israel, Belgia, Franța, Marea Britanie, Germania, Italia, Irlanda, România, Spania, Elveția, Cehia.

Din informațiile deținute de către CEC, cel mai activ s-a votat în secțiile de votare deschise în: Montreuil, Republica Franceză (peste 2 500 alegători), Londra, Marea Britanie (sediul misiunii) (peste 2 5 00 alegători), Londra, Marea Britanie (peste 2 100 de  alegători), Paris, Franța (circa 2000 alegători).

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram