/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

/VIDEO/ Înainte de a-și exprima votul, Igor Dodon a fost la Catedrala Mitropolitană. Candidatul independent nu purta masca de protecție

missing
01 noiembrie 2020, ora 16:58

Înainte de a merge la secția de votare, Igor Dodon, candidatul independent la funcția de președinte al Republicii Moldova, care este susținut de PSRM, a fost surprins în această dimineață la Catedrala Mitropolitană.

Potrivit martorilor, Igor Dodon și soția sa au fost surprinși în această dimineață, în jurul orei 10:00 la Catedrala Mitropolitană. Soții Dodon au aprins câteva lumânări și au asistat la liturghie. Din imaginile video se vede că Igor Dodon nu poartă masca de protecție. Ulterior, în jurul orei 11, Igor Dodon și soția sa, Galina Dodon, au mers la secția de votare să-și exprime votul.

Astăzi în R. Moldova au loc alegeri prezidenţiale directe. Secțiile de votare s-au deschis la ora 7:00 și se vor închide la 21:00. În acest an, alegerile se vor desfășura diferit, fiind impuse mai multe reguli. Astfel, fiecare alegător trebuie să poarte o mască și să aibă pixul propriu pentru a putea semna. Totodată, astăzi este interzisă agitația electorală.

La fotoliul de președinte aspiră opt candidați, care sunt înscriși în buletinele de vot în următoarea ordine:

USATÎI RENATO, desemnat de Partidul Politic „Partidul Nostru”
NĂSTASE ANDREI, desemnat de Partidul Politic ”Platforma Demnitate și Adevăr”
DELIU TUDOR, desemnat de Partidul Liberal Democrat din Moldova
DODON IGOR, desemnat de adunarea cetățenilor
IVANOV VIOLETA, desemnată de Partidul Politic „Șor”
SANDU MAIA, desemnată de Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate”
ȚÎCU OCTAVIAN, desemnat de Partidul Politic „Partidul Unității Naționale”
CHIRTOACĂ DORIN, desemnat de Blocul electoral UNIREA.

Secțiile de votare se vor închide la ora 21:00.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram