/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/VIDEO/ Sute de încălcări, depistate de Promo-LEX până la această oră. „Cazuri de recompensare a alegătorilor și persoane neautorizate lângă secții” 

missing
01 noiembrie 2020, ora 14:53

Sute de încălcări au fost depistate de Misiunea de Observare Promo-LEX a alegerilor pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova. Astfel, observatorii au constat 326 de incidente până la 14:00, fiind prelucrate 196 de cazuri.

Printre încălcări, s-a constat 11 cazuri de prezență nejustificată a persoanelor neautorizate în incinta secției de votare sau în raza de 100 m.

Observatorii spun că au documentat tentative sau chiar situații de recompense materiale sau bănești oferite alegătorilor în perimetrul de 100 m al secției de votare pentru a determina alegerea alegătorilor – nouă cazuri. „În preajma podului Rîbnița-Rezina, observatorii au remarcat că toți alegătorii veniți din regiunea transnistreană au echipament de protecție (masca și mănuși) de același tip, iar mulți dintre aceștia au și pungi similare”, se arată în raportul Misiunii.

Totodată, au fost depistate 17 cazuri de transportarea organizată a alegătorilor, cu autocare, microbuze sau alte unități de transport care în mod normal nu ar avea ce căuta în preajmă.

Observatorii au mai identificat 12 cazuri de prezența materialelor de publicitate, afișaje, panouri electorale din raza secției de votare (100 metri de la localul secției).

În total au fost raportate 13 cazuri de fotografierea buletinelor de vot, alte încălcări ale secretului votului (prezentarea buletinului cu votul exprimat, amplasarea defectuoasă a cabinelor de vot ce permit vizualizarea opțiunii alegătorului).

Totodată, a fost depistat un caz de acces restricționat pentru observatori sau obstrucționarea procesului de observare liberă în secția de votare. 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram