Chiar dacă toamna trecută Partidul Socialiștilor (PSRM) a acordat în Parlament vot de neîncredere Guvernului Sandu, Igor Dodon, liderul informal al acestora nu exclude o coaliție pe viitor cu Blocul ACUM, din care fac parte formațiunile Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) și Platforma DA. 

„În condițiile în care nu avem suficienți deputați,  să asigurăm 51, cea mai bună coaliție în contextul actual ar fi coaliția dintre PSRM și Blocul ACUM, dar alta nu e posibilă. Partidele veridice sunt PSRM, Partidul Democrat, PAS și Platforma DA.

O coaliție poate fi doar în acest format. Nouă cu democrații nu ne ajung voturi. Noi și dreapta – ne ajung voturi. După alegerile prezidențiale sunt trei scenarii: un Guvern minoritar, o altă formă de coaliție, mai largă sau alegeri parlamentare anticipate”, a declarat Igor Dodon în cadrul emisiunii „Acces Direct” de la postul NTV Moldova, marți, 3 noiembrie.

Moțiunea de cenzură înaintată de PSRM împotriva Guvernului Sandu a trecut de votul Parlamentului pe 12 noiembrie 2019. Aceasta a fost susținută de 63 de deputați socialiști și democrați.

Maia Sandu a declarat atunci că lupta se duce între cei care vor să controleze justiția și Procuratura și cei care luptă pentru o justiție liberă și corectă.

Amintim că după primul tur al alegerilor prezidențiale de pe 1 noiembrie Maia Sandu s-a ales cu cele mai multe voturi. Igor Dodon a ocupat a doua poziție. Alegătorii sunt așteptați pe 15 noiembrie pentru a-și exercita dreptul la vot în al doilea tur.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!