Șeful statului anunță că a semnat un decret prin care a anulat cetățenia fostului deputat Cristian Rizea. O declarație în acest sens a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă.

A fost un decret interesant pe care l-am semnat ieri, s-a discutat foarte mult în presă despre un oarecare Rizea, cetățean al României care s-a ascuns în R. Moldova. La propunerea comisiei pentru cetățenie, ieri am semnat un decret prin care am anulat cetățenia acestui personaj. Deja organele competente din România și R. Moldova trebuie să facă schimb de informații și să întreprindă acțiuni pentru a-l expulza din țară pe acest criminal conform justiției din România”, a declarat Igor Dodon.

Potrivit presei românești, fostul deputat român Cristian Rizea, condamnat la 4 ani şi 8 luni de închisoare cu executare într-un dosar în care a fost găsit vinovat de trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor, ar fi obținut cetățenia Republicii Moldova. Președinția vine cu precizări. Instituția anunță că nu a emis niciun decret de acordare a cetățeniei moldovenești cetățeanului român Cristian Rizea.

Amintim că în presa românească au apărut informații că fostul deputat român s-ar ascunde în R. Moldova și ar fi beneficiat de cetățenia țării noastre.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!