Fostul deputat român, Cristian Rizea, a fost reținut de autoritățile de la Chișinău, după ce Igor Dodon i-a retras cetățenia. Potrivit INI, autoritățile de la Chișinău au demarat procedura de extrădare, în corespundere cu acordurile bilaterale privind aplicarea legii penale dintre Republica Moldova și România. 

Înainte de reținerea sa, Rizea a anunțat, marți după-amiază, că avocații săi au depus deja actele prin care este contestată retragerea „abuzivă” a cetățeniei moldovenești. Potrivit surselor Realitatea PLUS, Ministerul Justiției a României așteaptă confirmarea retragerii cetățeniei pentru ca, mai apoi, să reia procedurile de extrădare în cazul fostului deputat PSD, aflat în prezent la Chișinău.

Amintim că, azi, 3 noiembrie, Igor Dodon a anunțat că a semnat un decret prin care a anulat cetățenia fostului deputat Cristian Rizea.

„A fost un decret interesant pe care l-am semnat ieri, s-a discutat foarte mult în presă despre un oarecare Rizea, cetățean al României care s-a ascuns în R. Moldova. La propunerea comisiei pentru cetățenie, ieri am semnat un decret prin care am anulat cetățenia acestui personaj. Deja organele competente din România și R. Moldova trebuie să facă schimb de informații și să întreprindă acțiuni pentru a-l expulza din țară pe acest criminal conform justiției din România”, a declarat Igor Dodon.

Potrivit presei românești, fostul deputat român Cristian Rizea, condamnat la 4 ani şi 8 luni de închisoare cu executare într-un dosar în care a fost găsit vinovat de trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor, ar fi obținut cetățenia Republicii Moldova. Președinția vine cu precizări. Instituția anunță că nu a emis niciun decret de acordare a cetățeniei moldovenești cetățeanului român Cristian Rizea.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!