/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

A fost sau nu, după alegerile din 2016, Igor Dodon împreună cu soția ca să-i mulțumească lui Plahotniuc? Răspunsul acestuia

04 noiembrie 2020, ora 23:05

Candidatul independent, Igor Dodon, care s-a clasat pe locul doi în urma scrutinului de duminică, 1 noiembrie, susține că nu a mers, în anul 2016, la fostul lider al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, pentru „a-i mulțumi pentru faptul că a câștigat alegerile”. Igor Dodon susține că Andrian Candu face „tot ce-i stă în puteri ca să o ajute pe Maia Sandu să câștige alegerile”. Declarațiile au fost făcute miercuri, 4 noiembrie, în cadrul emisiunii „Politica” de la TV8.

Igor Dodon, candidat independent:Înţeleg că are probleme personale din punct de vedere politic, e clar că vrea să o ajute pe Maia Sandu cu aceste mesaje. Cu siguranţă că nu m-am văzut cu Vlad Plahotniuc, după alegeri cu soţia merg acasă. Nu i-am mulțumit lui Plahotniuc. Asta nu este o noutate. Eu  o să vă spun de ce ei o apără pe Sandu, Ei vor ca Maia Grigorievna să fie președinte. Eu văd cum ei fac tot ce le stă în puteri ca Maia Sandu să câștige. Eu în ultima jumătate de an am trecut prin atâtea situații. Eu am riscat cu totul ca să scap țara de Plahotniuc, familia mea a fost amenințată. Eu nu am fost la Plahotniuc în oficiu cu Galina.”

Astăzi, liderul Pro Moldova, Andrian Candu, într-un live pe Facebook a declarat că „Igor Nikolaevici Dodon a mulțumit și echipei Partidului Democrat și echipei domnului Plahotniuc, că a fost ajutat să câștige în 2016. Eu nu am probe, dar cunosc informație că în acea noapte, de după alegeri, Igor Nikolaevici Dodon, împreună cu prima doamnă, doamna Galina, chiar l-au vizitat personal pe domnul Plahotniuc și l-au mulțumit că Igor Nikolaevici devine președinte Republicii Moldova, acum patru ani”.

Totodată, Andrian Candu spune că ar putea publica și probe și îl provoacă pe Dodon să recunoască public aceste lucruri.

În total la alegerile din 1 noiembrie au participat opt candidați. În turul doi au trecut Maia Sandu și Igor Dodon. Al doilea tur de scrutin se va desfășura la data de 15 noiembrie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram