Mașinile parcate neregulamentar au blocat accesul mașinilor pompierilor în mai multe curți din Chișinău. Noaptea trecută, după mai multe încercări a serviciilor de urgență de a intra cu autospeciala în curți, polițiștii au fost nevoiți să găsească stăpânii mijloacelor de transport parcate neregulamentar pentru a facilita accesul tehnicii de intervenție.

În legătură cu acest fapt, pentru a atenționa conducătorii mijloacelor de transport despre riscurile la care-i supun pe alți oameni în urma parcărilor neregulamentare, pompierii în comun cu polițiștii au început o campanie de sensibilizare și atenționare a oamenilor cu referire la parcările neregulamentare.

Potrivit IGSU, parcarea autoturismelor în locuri neregulamentare poate tergiversa intervenția salvatorilor și blochează accesul echipajelor la blocurile unde se poate produce un incendiu.

Conducătorii auto care și-au lăsat parcate mașinile neregulamentar au fost atenționați despre riscurile blocării căilor de acces și rugați să parcheze mijloacele de transport în locuri special amenajate.

Conform Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, timpul de răspuns a echipajelor de intervenție în situații de risc depinde și de facilitarea accesului din partea conducătorilor auto pe trasee, dar și în curtea blocurilor de locuit.

Foto: IGSU

Foto: IGSU

Foto: IGSU

Foto: IGSU

Foto: IGSU

Foto: IGSU

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!