/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

O localitate din Dondușeni, în carantină pentru două săptămâni. Circulația pe timp de noapte, interzisă 

missing
04 noiembrie 2020, ora 17:48

O localitate din raionul Dondușeni a fost plasată în carantină pentru două săptămâni. Este vorba de satul Cernoleuca, unde este un număr mare de infectați. 

„În legătură cu agravarea situației epidemiologice COVID-19 și numărul major de persoane infectate din satul Cernoleuca, conform hotărârii nr. 20 a Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică al raionului Dondușeni, acesta a fost pus sub carantină pe o perioadă de două săptămâni”, spun reprezentanții Inspectoratului de Poliției Dondușeni.

În aceste condiții, elevii din localitate vor începe să studieze în regim online, iar locuitorii nu pot părăsi domiciliu și să se deplaseze pe teritoriu satului pe timp de noapte, în intervalul orelor 19.00-05.00.

În ziua alegerilor, care se vor desfășura pe 15 noiembrie curent, se va permite deplasarea locuitorilor la secția de votare pentru exercitarea dreptului de vot, cu excepția, persoanelor bolnave de COVID-19, persoanelor aflate în carantină și autoizolare, persoanelor care din alte motive nu se pot prezenta la urnele de vot, dar care prealabil au înaintat cereri pentru votarea la locul aflării, cu respectarea strictă a măsurilor de protecție.

De asemenea, magazinele alimentare din localitate își vor reduce programul de lucru cu ajustarea orarului de funcționare în intervalul orelor 7:00-17:00,respectând măsurile de protecție a infecției cu COVID-19.

În această perioadă, polițiștii spun că pensiile, alocațiile sociale de stat și alte prestații sociale pentru persoanele vârstnice vor fi distribuite la domiciliu de către poștaș, care va fi însoțit de un angajat al IP Dondușeni.

Precizăm că astăzi, au fost raportate 1020 de cazuri noi de COVID-19. Astfel, bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 78 507 cazuri.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram