/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

Un deputat a sesizat Comisia Electorală Centrală despre pretinsul transport organizat la alegeri în diasporă

missing
10 noiembrie 2020, ora 19:36

Un deputat a sesizat Comisia Electorală Centrală (CEC) despre pretinsul transport organizat în primul tur al alegerilor prezidențiale în diasporă. Despre aceasta a declarat președintele CEC Dorin Cimil în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la postul „TVR Moldova”. 

„Există o sesizare în acest sens depusă de către un deputat din Parlament, care ne atenționează și ne solicită investigarea unor cazuri urmare a prezentării unor poze și a unor informații din spațiul virtual, mă refer la internet, unde ar reclama pretinsele organizări de transport în diasporă. Din poze se vede informarea pentru mobilizare și organizare de transport. Alte aspecte nu pot să constant la momentul respectiv”, a declarat Dorin Cimil.

Pe 4 noiembrie, candidatul independent la alegerile prezidențiale susținut de socialiști Igor Dodon a venit cu un nou atac la adresa diasporei. Acesta a spus că deține mai multe semnale precum că în străinătate alegătorii au fost aduși cu transport organizat la secțiile de vot.

Diaspora a stabilit un nou record la alegerile prezidențiale de pe 1 noiembrie. Pentru prima dată în istoria țării noastre, 15 la sută din alegătorii care și-au exprimat votul au fost din străinătate.

Majoritatea alegătorilor din diaspora au votat pentru candidata Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Maia Sandu, între timp, majoritatea cetățenilor din stânga Nistrului au votat pentru candidatul independent susținut de socialiști Igor Dodon.

Amintim că Maia Sandu a câștigat turul întâi al alegerilor prezidențiale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram