Un deputat a sesizat Comisia Electorală Centrală (CEC) despre pretinsul transport organizat în primul tur al alegerilor prezidențiale în diasporă. Despre aceasta a declarat președintele CEC Dorin Cimil în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la postul „TVR Moldova”. 

„Există o sesizare în acest sens depusă de către un deputat din Parlament, care ne atenționează și ne solicită investigarea unor cazuri urmare a prezentării unor poze și a unor informații din spațiul virtual, mă refer la internet, unde ar reclama pretinsele organizări de transport în diasporă. Din poze se vede informarea pentru mobilizare și organizare de transport. Alte aspecte nu pot să constant la momentul respectiv”, a declarat Dorin Cimil.

Pe 4 noiembrie, candidatul independent la alegerile prezidențiale susținut de socialiști Igor Dodon a venit cu un nou atac la adresa diasporei. Acesta a spus că deține mai multe semnale precum că în străinătate alegătorii au fost aduși cu transport organizat la secțiile de vot.

Diaspora a stabilit un nou record la alegerile prezidențiale de pe 1 noiembrie. Pentru prima dată în istoria țării noastre, 15 la sută din alegătorii care și-au exprimat votul au fost din străinătate.

Majoritatea alegătorilor din diaspora au votat pentru candidata Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Maia Sandu, între timp, majoritatea cetățenilor din stânga Nistrului au votat pentru candidatul independent susținut de socialiști Igor Dodon.

Amintim că Maia Sandu a câștigat turul întâi al alegerilor prezidențiale.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!