Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Sergiu Litvinenco a solicitat șefului interimar al Procuraturii Anticorupție (PA) Iurie Perevoznic formarea unui grup de urmărire penală constituit din procurori, ofițeri ai Centrului Național Anticorupție (CNA) și ai Serviciului de Informații și Securitate (SIS), sub conducerea Procuraturii Generale (PG), care să investigheze cazul de la Editura „Universul”, unde s-ar fi tipărit ilegal ziare ale candidatului independent la alegerile prezidențiale susținut de socialiști Igor Dodon. 

Deputatul spune că astăzi a sesizat Inspectoratul General al Poliţiei şi procurorul-şef interimar al PA, despre faptul folosirii resurselor administrative de către concurentul electoral la alegerile prezidenţiale, Igor Dodon, manifestate prin tipărirea de către Întreprinderea de Stat „Universul” a materialului electoral.

De asemenea, el a amintit că tot astăzi la fața locului s-au prezentat reprezentanții Inspectoratului de Poliție, care au ridicat materialele tipărite și le-au dus la sediul inspectoratului.

„Luând în considerate că acțiunile persoanelor culpabile cad sub incidența Codului penal, iar acestea, potrivit Codului de procedură penală, sunt de competența PA, în vederea neadmiterii tergiversării sesizării, solicit să vă implicați personal pentru a transmite în termeni cât mai restrânși materialele acumulate organului competent”, a scris deputatul pe pagina sa de Facebook.

Foto: Facebook/ Sergiu Litvinenco

/FOTO VIDEO/ Tot ce trebuie să știi despre scandalul cu ziarele lui Igor Dodon

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!