/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

/DOC/ Un deputat PAS cere formarea unui grup de urmărire penală în cazul de la Editura „Universul”

missing
11 noiembrie 2020, ora 18:28

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Sergiu Litvinenco a solicitat șefului interimar al Procuraturii Anticorupție (PA) Iurie Perevoznic formarea unui grup de urmărire penală constituit din procurori, ofițeri ai Centrului Național Anticorupție (CNA) și ai Serviciului de Informații și Securitate (SIS), sub conducerea Procuraturii Generale (PG), care să investigheze cazul de la Editura „Universul”, unde s-ar fi tipărit ilegal ziare ale candidatului independent la alegerile prezidențiale susținut de socialiști Igor Dodon. 

Deputatul spune că astăzi a sesizat Inspectoratul General al Poliţiei şi procurorul-şef interimar al PA, despre faptul folosirii resurselor administrative de către concurentul electoral la alegerile prezidenţiale, Igor Dodon, manifestate prin tipărirea de către Întreprinderea de Stat „Universul” a materialului electoral.

De asemenea, el a amintit că tot astăzi la fața locului s-au prezentat reprezentanții Inspectoratului de Poliție, care au ridicat materialele tipărite și le-au dus la sediul inspectoratului.

„Luând în considerate că acțiunile persoanelor culpabile cad sub incidența Codului penal, iar acestea, potrivit Codului de procedură penală, sunt de competența PA, în vederea neadmiterii tergiversării sesizării, solicit să vă implicați personal pentru a transmite în termeni cât mai restrânși materialele acumulate organului competent”, a scris deputatul pe pagina sa de Facebook.

Foto: Facebook/ Sergiu Litvinenco

/FOTO VIDEO/ Tot ce trebuie să știi despre scandalul cu ziarele lui Igor Dodon

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram