/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/DOC/ În atenția alegătorilor din Italia! Documentul pe care obligatoriu trebuie să-l prezentați poliției pe 15 noiembrie

12 noiembrie 2020, ora 09:54

Cetățenii Republicii Moldova, aflați în Italia, care intenționează să participe la scrutinul de pe 15 noiembrie vor trebui să prezinte obligatoriu poliției o declarație pe propria răspundere. Acest document va fi solicitat de către oamenii legii la deplasarea către secțiile de vot, inclusiv la tranzitarea zonelor cu circulație restricționată, (zonele portocalii și roșii). 

Autoritățile italiene centrale au confirmat că deplasarea și accesul la secțiile de votare pentru alegerile din 15 noiembrie va fi permisă cetățenilor Republicii Moldova. Modelul declarației pe proprie răspundere poate fi găsit aici. De asemenea, aceasta poate fi solicitată direct de la funcționarul de poliție în momentul efectuării controlului.

În declarația pe proprie răspundere (autodichiarazione) trebuie să introduceți datele personale, iar la motivul deplasării să fie indicat „voto Elezioni Presidenziali Moldova-15 novembre” – conform modelului.

Declarația pe proprie răspundere (autodichiarazione) completată corespunzător este unica formă de legitimare a deplasării în ziua votării, iar consulatul vă recomandă să o aveți.

Astfel, autoritățile moldovenești reiterează că nu există nici un impediment în deplasarea cetățenilor moldoveni către secțiilor de votare în ziua de 15 noiembrie 2020, indiferent că se află în zonă roșie, portocalie sau galbenă.

Adresele secțiilor de votare pe teritoriul Italiei le găsiți aici.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram