Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, a depus joi, 12 noiembrie, la Comisia Electorală Centrală (CEC) o solicitare privind excluderea candidatului independent Igor Dodon, susținut de PSRM, din cursa electorală. Asta după ce, miercuri, s-a descoperit că materialele electorale în susținerea lui Igor Dodon sunt tipărite la tipografia de stat „Universul”.

Renato Usatîi, lider Partidului Nostru: Astăzi împreună cu colegii voi depune un set de acte la CEC și o sesizare ceea ce ține de anularea lui Igor Dodon din cursa electorală. Sunt temei clare că a fost „violată legea”. Noi nu am încălcat niciodată legea. Noi am devenit martori că ele devin tot mai grave, Plahotniuc nu mai este în Moldova, dar „violarea justiției a rămas în mâinile lui Dodon”. Omul care tinde spre victorie nu își rezervă scuarul pentru proteste. Avem dovezi că Dodon a cheltuit mai mulți bani pentru ziare și combustibil decât a declarat. CEC-ul trebuie să se expună și dacă țin cont de aceste materiale le vor transmite la Curtea de Apel și atunci va trebui să mergem la tovarășul Clima. Dodon tot timpul cât a făcut ilegalități spune că sunt minciuni. Toți trebuie să respecte legea. Eu personal vreau să particip la acest proces și să fie un proces transparent ca toată mass-media să poată transmite această ședință. Dodon a cheltuit pentru ziare mai mult decât a declarat.”

Miercuri, 11 noiembrie, la tipografia „Universul” au fost găsite mai multe materiale electorale în susținerea lui Igor Dodon. La fața locului, au fost mai mulți deputați PAS, dar și PSRM. Acolo, au intervenit și reprezentanții Inspectoratului de Poliție, care au ridicat materialele tipărite și le-au dus la sediul inspectoratului.

Anterior, Dorin Chirtoacă, a anunțat că a depus câteva contestații la CEC și a cerut excluderea din cursa prezidențială a candidatului independent susținut de PSRM, Igor Dodon.

În total la alegerile din 1 noiembrie au participat opt candidați. În turul doi au trecut Maia Sandu și Igor Dodon. Al doilea tur de scrutin se va desfășura la data de 15 noiembrie.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!