Un fost deputat din Parlamentul Republicii Moldova a încălcat regimul juridic al incompatibilităților pe vremea când ocupa fotoliul de parlamentar, anunță Autoritatea Națională de Integritate. Deputatul, fiind în funcție, și-a continuat atribuțiile funcției de președinte în cadrul Comitetului Național Olimpic și Sportiv din Republica Moldova (CNOS), ceea ce este interzis de legislație. Fostul parlamentar riscă să nu mai dețină timp de trei ani o funcție publică, de demnitate publică și mandatul de deputat, cu excepția funcțiilor elective.

Potrivit ANI, deși nu a fost remunerat pentru funcția deținută în cadrul CNOS pe durata deținerii mandatului de deputat, totuși, acesta și-a exercitat împuternicirile de conducător, acțiunile sale fiind confirmate de cele 19 acte pe care le-a semnat în perioada anilor 2011-2018, asigurând asftel funcționalitatea instituției.

După încetarea mandatului de deputat, fostul parlamentar a încheiat un contract individual de muncă cu CNOS, obținând ulterior venituri sub formă de salariu, în sumă totală de peste 50 mii de lei, pentru lunile martie și aprilie 2019.  La fel, în perioada ianuarie 2013 – aprilie 2014 și pentru anul 2015, fostul deputat a beneficiat de o indemnizație specială acordată sportivilor pentru toată viața, în sumă totală de circa 15 mii 500 lei.

Dacă actul emis de ANI va rămâne definitiv, fostul deputat riscă să nu mai dețină timp de 3 ani – o funcție publică, de demnitate publică și mandatul de deputat, cu excepția funcțiilor elective. Totodată, acesta va fi înscris în lista persoanelor cu interdicții de a ocupa funcțiile menționate.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!