/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/DOC/ UPDATE. Judecătoria Chișinău examinează sesizarea Maiei Sandu privind distribuirea pliantelor false

missing
13 noiembrie 2020, ora 18:30

Judecătoria Chișinău sediul Centru a examinat vineri, 13 noiembrie, cererea candidatei Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) la prezidențiale Maia Sandu privind distribuirea pliantelor cu informații false în perioada electorală.

UPDATE 18:35. Ședința de examinare a cauzei a început. Cererea de recuzare a judecătorului, care a înaintat-o reprezentantul lui Igor Dodon, a fost respinsă.

„Astăzi de la orele 09:00 suntem la Judecătoria Centru. Acest litigiu este examinat conform procedurilor Codului electoral, de urgență, în termen de cinci zile, dar nu mai târziu de ziua alegerilor”, a declarat avocata Maiei Sandu, Natalia Moloșag.

Aceasta ne-a spus că sesizarea a fost depusă pe 11 noiembrie de către Maia Sandu. „În prezent, așteptăm să se examineze recuzarea judecătorului, care a înaintat-o partea pârâtă, reprezentantul lui Igor Dodon”, a precizat avocata.

În ajunul celui de-al doilea tur de scrutin, echipa candidatului independent Igor Dodon a tipărit ziare și broșuri în care a lansat mai multe falsuri despre contracandidata sa, Maia Sandu.

Așa cum a declarat Igor Dodon într-o conferință după primul tur, în care a atacat-o dur pe Maia Sandu, aceste ziare și broșuri conțin mai multe „amenințări” și „sperietori” legate de faptul dacă politiciana ar ajunge în fruntea statului. Aceste materiale sunt plătite din fondul electoral al candidatului Dodon.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram