Judecătoria Chișinău sediul Centru a examinat vineri, 13 noiembrie, cererea candidatei Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) la prezidențiale Maia Sandu privind distribuirea pliantelor cu informații false în perioada electorală.

UPDATE 18:35. Ședința de examinare a cauzei a început. Cererea de recuzare a judecătorului, care a înaintat-o reprezentantul lui Igor Dodon, a fost respinsă.

„Astăzi de la orele 09:00 suntem la Judecătoria Centru. Acest litigiu este examinat conform procedurilor Codului electoral, de urgență, în termen de cinci zile, dar nu mai târziu de ziua alegerilor”, a declarat avocata Maiei Sandu, Natalia Moloșag.

Aceasta ne-a spus că sesizarea a fost depusă pe 11 noiembrie de către Maia Sandu. „În prezent, așteptăm să se examineze recuzarea judecătorului, care a înaintat-o partea pârâtă, reprezentantul lui Igor Dodon”, a precizat avocata.

În ajunul celui de-al doilea tur de scrutin, echipa candidatului independent Igor Dodon a tipărit ziare și broșuri în care a lansat mai multe falsuri despre contracandidata sa, Maia Sandu.

Așa cum a declarat Igor Dodon într-o conferință după primul tur, în care a atacat-o dur pe Maia Sandu, aceste ziare și broșuri conțin mai multe „amenințări” și „sperietori” legate de faptul dacă politiciana ar ajunge în fruntea statului. Aceste materiale sunt plătite din fondul electoral al candidatului Dodon.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!