Vicepreședintele Comisiei Electorale Centrale (CEC) Vladimir Șerban recunoaște că în satul Varnița, raionul Anenii Noi, acolo unde au fost deschise patru secții de vot pentru alegătorii din stânga Nistrului, că anumite vehicule au făcut mai multe rute. 

În cadrul ședinței CEC de pe 15 octombrie, de la ora 18:00, acesta a fost întrebat dacă sunt dovezi sau informații că au fost aduși organizat alegătorii la secțiile de votare din Varnița. Drept răspuns, acest a declarat următoarele:

„La Varnița eu nu pot să afirm acum că au fost aduși organizat, că au venit cu transportul – da. Că anumite unități de transport au făcut mai multe rute – da, dar că a fost aceasta organizat de către cineva, că există un centru special, eu nu pot face asemenea afirmații fiindcă, nu am dovezi la acest subiect. Neavând dovezi nu mă voi lansa în speculații. Poliția a fixat toate aceste presupuse încălcări, la fel au făcut și observatorii.

După ce în timpul zilei s-au înregistrat altercații la Varnița, după ora 18:00, la puntul de trecere dintre Varnița și Bender încă erau prezenți poliția, trupele speciale, combatanții și activiștii locali.

Precizăm că astăzi, în Varnița s-a format o coadă imensă la secția de vot deschisă pentru alegătorii din stânga Nistrului. Cozi s-au înregistrat și la Hagimus și la Rezina și la Ceucari.

În total pentru moldovenii din regiunea transnistreană au fost deschise 42 de secții de votare.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!