Până la ora actuală au fost procesate toate cele 2143 de procese verbale de la secțiile de vot deschise la scrutinul din 15 noiembrie. Pentru candidatul PAS, Maia Sandu, au votat 57.75% din cetățeni, iar alți 42.25% au optat pentru candidatul independent, Igor Dodon.

Maia Sandu – au votat 943.486 alegători sau 57,75% de voturi
Igor Dodon – au votat 690.139 alegători sau 42,25% de voturi

Conform datelor preliminare, la alegerile prezidențiale au participat 1.650.131 de alegători, rata constituind 52%. Maia Sandu și Igor Dodon au concurat pentru fotoliul de șef de stat și la scrutinul din 2016.

La secțiile de votare deschise peste hotarele țării s-au prezentat la urne 260 079 de alegători, reprezentând cel mai mare număr de votanți de la organizarea secțiilor de votare în străinătate.

Codul electoral prevede că, în cadrul celui de-al doilea tur de scrutin prezidențial este declarat ales candidatul, care a obținut cel mai mare număr de voturi.

Tot în condițiile prevederilor legale, Comisia Electorală Centrală are la dispoziție 5 zile pentru a întocmi un proces-verbal de totalizare a alegerilor, ulterior, în termen de 3 zile de la data semnării acestuia, va prezenta Curţii Constituționale un raport privind rezultatele scrutinului prezidențial.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!