Partidul Democrat din R. Moldova (PDM) nu va merge la consultări cu Igor Dodon. Formațiunea politică pledează pentru discuții într-un format mai larg cu partidele autentice din Parlament. Informația a fost confirmată pentru TV8 de către purtătoarea de cuvânt al PDM. Totodată, președintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov a menționat, pentru Tv8, că „după declarații nu au urmat contacte între Președinție și partid. ”.

„PDM pledează pentru discuții într-un format mai larg cu partidele autentice din Parlament.”, a declarat purtătoarea de cuvânt al PDM, Stela Nistor pentru TV8.

Contactat de TV8, liderul de onoare al PD, Dumitru Diacov a menționat că după declarațiile făcute de către Igor Dodon nu au urmat contacte între Președinție și partid.

Dumitru Diacov, președinte de onoare al PDM:Nu sunt stabilite nici un fel de consultări pentru astăzi. După declarație nu au urmat nici un fel de contacte între Președinție și partid.”

Liderul PDM Pavel Filip a declarat că formațiunea pe care o conduce pledează pentru discuții în cadrul unei mese rotunde, într-un format care să capete un statut permanent, la care ar participa toate partidele autentice.

”În acest moment, dialogul pe filiera bilaterală nu poate fi productiv și eficient, mai ales în situația în care suntem. Și aceste discuții trebuie demarate imediat, dat fiind situația de criză în care ne aflăm și presiunea timpului”, a menționat Pavel Filip în cadrul unui briefing de presă.

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) nu va participa la consultările inițiate de președintele în exercițiu, Igor Dodon.

Anterior, reprezentanții Platformei DA au anunțat că nu vor sta la masa de discuții cu Igor Dodon și nu vor merge la consultările lansate de președintele în exercițiu Igor Dodon cu grupurile parlamentare.

Ieri, președintele în exercițiu, Igor Dodon, a anunțat că va iniția discuții cu fracțiunile și grupurile parlamentare. Prima întâlnire va avea loc cu PSRM și urmează să lanseze invitații și către Partidul Democrat, PAS și Platforma DA.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!