„Pare a fi un scenariu de film”, așa a comentat purtătoarea de cuvânt a Președinției, Carmena Sterpu, scenariul lui Usatîi, potrivit căruia Dodon ar urma să-și dea demisia și să devină premier. Totuși, Sterpu a adăugat „dacă insistați, îl vom examina şi pe el, de rând cu alte scenarii, mai realiste acum”.

În seara zilei de 15 noiembrie, liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, a lansat în spațiul public un scenariu, potrivit căruia, înainte să fie investită Sandu în funcție, Igor Dodon ar urma să-și dea demisia din funcția de șef al statului, pe care o ocupă încă temporar. În acest caz, președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi ar deveni președinte interimar și l-ar numi pe Dodon în funcția de prim-ministru.

Precizăm că potrivit rezultatelor preliminare ale turului II al alegerilor prezidențiale, noua președintă a R. Moldova este Maia Sandu.

Usatîi lansează primul scenariu după alegerile prezidențiale. Ce planuri ar avea Igor Dodon

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!