La mai puțin de două ore până la începerea ședinței Parlamentului, mai mulți polițiști și carabinieri au fost dislocați în preajma Legislativului pentru a menține ordinea publică. Imagini de la fața locului au fost făcute de către ex-consilierul municipal Ilian Cașu. 

Din fotografiile publicate de către acesta pe rețelele sociale se poate vedea că în preajma Parlamentului este un mijloc de transport ce aparține Inspectoratului General de Carabinieri și că sunt dislocați cel puțin șapte polițiști, la mai puțin de două ore până ca să înceapă ședința Legislativului.

Foto: Ilian Cașu/ Facebook

Ilian Cașu a scris pe pagina sa de Facebook că: chiar acum, Igor Dodon, președintele în exercițiu, și Pavel Voicu, ministrul Afacerilor Interne, au adus multă poliție ca sa apere Parlamentul la prima ședința după o pauză de câteva luni.

Foto: Ilian Cașu/ Facebook

Contactați telefonic, ofițerii de presă a Inspectoratului General al Poliției nu ne-au răspuns la telefon pentru a ne spune numărul total de polițiști care vor asigura respectarea ordinii publice în preajma Legislativului.

 

După mai bine de două luni de activitate zero în plenul Parlamentul, deputații ies din ceață. Astfel că, astăzi, 19 noiembrie, aleșii poporului se întrunesc în ședință plenară.

Deși, în toată această perioadă, ei au fost implicați mai mult în campania electorală, iar proiecte de lege nu au fost examinate și nici adoptate, legislatorii dau asigurări că au fost la datorie. Asta chiar dacă nu s-au aflat zilnic la birou.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!