Deputatul socialist Vlad Batrîncea a explicat de ce fracțiunea din care face parte nu a susținut includerea pe ordinea de zi a proiectului privind votul pe parcursul a doua zile în diasporă, în cadrul unui briefing de presă la Parlament, pe 19 noiembrie.

Alesul poporului a declarat că nu au fost respectate anumite proceduri.

Deputatul socialist Vlad Batrîncea: „Colegii nu au depus efort ca să avizeze acest proiect aici în Parlament, în comisii să-l discute cu alte fracțiuni. Evident că votarea fie în țară, fie în afara R. Moldova, două zile, presupune cheltuieli financiare, iar Constituția spune că atunci când inițiativele legislative produc cheltuieli financiare, acest lucru trebuie avizat de către Guvern, asta este Constituția. De ce către Guvern, pentru că conform Constituției, proiectul bugetului și executarea acestuia ține de Guvern. Colegii când au propus astăzi acest proiect nu au făcut calculele necesare, nu au propus acoperirea necesară, nu au coordonat cu Guvernul și Parlamentul. Evident că colegii știau bine că acest proiect în mod practic nu va apărea pe agenda Parlamentului, știau foarte bine că el nici nu putea să fie introdus pe ordinea de zi, atunci când nu are aviz al Guvernului și raportul comisiei și evident că fără acoperire financiară acest proiect nu poate fi implementat. Considerăm că nu este doar o rea intenție, dar o provocare și manipulare”.

Deputații Partidului Socialișitlor (PSRM) și ai Partidului Șor (PPȘOR) au refuzat, joi, 19 noiembrie, includerea pe ordinea de zi a proiectului propus de fracțiunea Platformei Demnitate și Adevăr privind modificarea Codului Electoral care prevede extinderea procesului de vot în diasporă și dublarea buletinelor de vot.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!