Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, anunță că de sâmbătă, 21 noiembrie, a fost dat startul lucrărilor de reparație a străzii Ion Creangă (tronson cuprins între str. Alba-Iulia și bd. Ștefan cel Mare și Sfânt) cu reabilitarea rețelelor de apeduct și canalizare. 

Într-o postare pe Facebook, primarul Ion Ceban a scris că zona este securizată, iar circulația transportului public nu a fost sistată.

Start lucrărilor de reparație pe strada Ion Creangă! Astăzi au demarat lucrările de reparație a rețelelor de apeduct şi canalizare pe strada Ion Creangă, în apropierea sensului giratoriu din Alba Iulia. Zona este securizată, iar circulația transportului public nu a fost sistată. Actualmente se efectuează săpături pe o bandă de circulaţie şi pe gazon. Lucrările sunt efectuate în condiţiile inițierii reparaţiei străzii Ion Creangă (tronson cuprins între str. Alba-Iulia și bd. Ștefan cel Mare și Sfânt. Aşa cum am menţionat anterior, mai întâi schimbăm rețelele subterane, ce în 90 la sută sunt într-o stare deplorabilă. ”, a scris Ion Ceban pe pagina de Facebook.

În proiect sunt preconizate lucrări de amenajare a trotuarelor, schimbare a rețelelor de apeduct și canalizare, reparare a carosabilului și reabilitare a rondurilor:
– Piața Dimitrie Cantemir
– Piața Unirii Principatelor.

La prima etapă vor fi schimbate rețelele de apeduct și canalizare, care vor costa aproape 20 de milioane, iar a doua etapă este reparația propriu-zisă a carosabilul, lucrările căruia va costa circa 50 de milioane de lei.

Durata de execuție a lucrărilor contractate este până în luna martie 2022.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!