/FOTO/ Au început lucrările de reparație pe strada Ion Creangă din Capitală

21 noiembrie 2020, ora 17:03

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, anunță că de sâmbătă, 21 noiembrie, a fost dat startul lucrărilor de reparație a străzii Ion Creangă (tronson cuprins între str. Alba-Iulia și bd. Ștefan cel Mare și Sfânt) cu reabilitarea rețelelor de apeduct și canalizare. 

Într-o postare pe Facebook, primarul Ion Ceban a scris că zona este securizată, iar circulația transportului public nu a fost sistată.

Start lucrărilor de reparație pe strada Ion Creangă! Astăzi au demarat lucrările de reparație a rețelelor de apeduct şi canalizare pe strada Ion Creangă, în apropierea sensului giratoriu din Alba Iulia. Zona este securizată, iar circulația transportului public nu a fost sistată. Actualmente se efectuează săpături pe o bandă de circulaţie şi pe gazon. Lucrările sunt efectuate în condiţiile inițierii reparaţiei străzii Ion Creangă (tronson cuprins între str. Alba-Iulia și bd. Ștefan cel Mare și Sfânt. Aşa cum am menţionat anterior, mai întâi schimbăm rețelele subterane, ce în 90 la sută sunt într-o stare deplorabilă. ”, a scris Ion Ceban pe pagina de Facebook.

În proiect sunt preconizate lucrări de amenajare a trotuarelor, schimbare a rețelelor de apeduct și canalizare, reparare a carosabilului și reabilitare a rondurilor:
– Piața Dimitrie Cantemir
– Piața Unirii Principatelor.

La prima etapă vor fi schimbate rețelele de apeduct și canalizare, care vor costa aproape 20 de milioane, iar a doua etapă este reparația propriu-zisă a carosabilul, lucrările căruia va costa circa 50 de milioane de lei.

Durata de execuție a lucrărilor contractate este până în luna martie 2022.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram