Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, este invitat la audieri în Parlament. În ședința de astăzi, deputații au votat pentru invitarea lui Stoianoglo la tribuna Parlamentului pentru a informa oamenii despre cursul dosarelor ce țin de furtul miliardului. Inițiativa a venit din partea deputatului Platformei DA, vicepreședintele legislativului Alexandru Slusari.

Noi cunoaștem foarte bine că procurorul nu este obligat să vină la chemarea deputaților, dar subiectul furtului miliardului deja trezește un mare dezgust, mai ales după ultimele intervenții ale unui persoanaj – Veaceslav Platon – lumea deja nu înțelege cine este procurorul general. Noi am auzit răspunsul Procuraturii la acest subiect că societatea să fie informată. A trecut mai mult de un an de când domnul Stoianoglo este procuror general. Niciun dosar nu este transmis în judecată. Probabil e cazul să fim onorați de prezența porocurorului general sau a procurorului generaj adjunct și primii care să afle despre situația actuală să fie parlamentarii”, a declarat vicepreședintele Parlamentului Alexandru Slusari.

Propunerea lui Slusari a fost votată unanim de către deputați și va fi inclusă în ordinea de zi a Parlamentului pentru săptămâna viitoare.

Amintim că Veaceslav Platon a declarat, într-o emisiune la TV8, că dosarul furtul miliardului este practic finalizat, procurorii cunosc în totalitate schema în baza căreia banii erau puși în circulație. 

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!