/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

ANI anunță că s-a autosesizat și va verifica averea șefului adjunct al Procuraturii Chișinău, vizat într-o investigație jurnalistică

missing
27 noiembrie 2020, ora 16:15

Și Autoritatea Națională de Integritate anunță că s-a autozesizat pe marginea investigației jurnalistice, realizate de portalul anticoruptie.md, care-l vizează pe șeful adjunct al Procuraturii Chișinău. ANI anunță că s-a autozesizat din oficiu și îi cere Inspectoratului de Integritate să examineze faptele descrise în investigație.

În contextul investigației Anticoruptie.md din data de 25 noiembrie 2020, în care este vizat șeful adjunct al Procuraturii municipiului Chișinău, dar și a comunicatului de astăzi, emis de Procuratura Generală, precizăm că Autoritatea s-a autosesizat asupra investigației, ieri, 26 noiembrie printr-o sesizare din oficiu semnată de președinta ANI, Rodica Antoci. În sesizarea din oficiu se solicită Inspectoratului de Integritate ca, în baza art. 28 al Legii 132/2016, să fie examinate faptele descrise în investigație”, precizează ANI.

Șeful adjunct al Procuraturii Chișinău Adrian Popenco a ajuns în vizorul procurorului general Alexandr Stoianoglo după ce primul a apărut într-o investigație jurnalistică realizată de anticoruptie.md potrivit căreia, omul legii trăiește într-o casă de invidiat într-un cartier de lux din localitatea Dumbrava, lângă Capitală și conduce de trei ani un „Mercedes” de ultima generație. În cele din urmă, Adrian Popenco a spus că nu-i aparține nimic.

În investigația jurnalistică, Adrian Popenco a spus că casa este a socrilor săi, iar mașina – a unei rude generoase. Casa în care locuiește procurorul Adrian Popenco este înregistrată pe numele socrilor săi, Gheorghe și Greta Chiriacov. Marca de automobile „Mercedes” pare să fie preferata șefului adjunct de la Procuratura municipiului Chișinău. Bolidul este înregistrat pe numele unei terțe persoane, iar la volan a fost surprinsă Cristina Popenco, soția procurorului.

Cu o casă de lux și un Mercedes de ultima generație. Șeful adjunct al Procuraturii Chișinău, luat la ochi de Stoianoglo

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram