Și Autoritatea Națională de Integritate anunță că s-a autozesizat pe marginea investigației jurnalistice, realizate de portalul anticoruptie.md, care-l vizează pe șeful adjunct al Procuraturii Chișinău. ANI anunță că s-a autozesizat din oficiu și îi cere Inspectoratului de Integritate să examineze faptele descrise în investigație.

În contextul investigației Anticoruptie.md din data de 25 noiembrie 2020, în care este vizat șeful adjunct al Procuraturii municipiului Chișinău, dar și a comunicatului de astăzi, emis de Procuratura Generală, precizăm că Autoritatea s-a autosesizat asupra investigației, ieri, 26 noiembrie printr-o sesizare din oficiu semnată de președinta ANI, Rodica Antoci. În sesizarea din oficiu se solicită Inspectoratului de Integritate ca, în baza art. 28 al Legii 132/2016, să fie examinate faptele descrise în investigație”, precizează ANI.

Șeful adjunct al Procuraturii Chișinău Adrian Popenco a ajuns în vizorul procurorului general Alexandr Stoianoglo după ce primul a apărut într-o investigație jurnalistică realizată de anticoruptie.md potrivit căreia, omul legii trăiește într-o casă de invidiat într-un cartier de lux din localitatea Dumbrava, lângă Capitală și conduce de trei ani un „Mercedes” de ultima generație. În cele din urmă, Adrian Popenco a spus că nu-i aparține nimic.

În investigația jurnalistică, Adrian Popenco a spus că casa este a socrilor săi, iar mașina – a unei rude generoase. Casa în care locuiește procurorul Adrian Popenco este înregistrată pe numele socrilor săi, Gheorghe și Greta Chiriacov. Marca de automobile „Mercedes” pare să fie preferata șefului adjunct de la Procuratura municipiului Chișinău. Bolidul este înregistrat pe numele unei terțe persoane, iar la volan a fost surprinsă Cristina Popenco, soția procurorului.

Cu o casă de lux și un Mercedes de ultima generație. Șeful adjunct al Procuraturii Chișinău, luat la ochi de Stoianoglo

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!