Două blocuri ale Spitalului de Ftiziopneumologie vor fi amenajate pentru pacienții infectați cu COVID-19. Despre aceasta a anunțat șeful adjunct al Direcției sănătate a Primăriei Chișinău Boris Gâlcă pe 27 noiembrie la ședința Consiliului Municipal Chișinău (CMC).

„Gradul, va fi amenajat mai întâi un bloc, prin relocarea pacienților, iar apoi un alt bloc al spitalului. Vom avea acolo trei sute de paturi. Încercăm să anticipăm trendul și să avem paturi pregătite”, a spus Boris Gâlcă.

De asemenea, șeful adjunct al Direcției sănătate a Primăriei Chișinău a anunțat că și Centrul de triere de la Moldexpo pentru pacienții suspecți de COVID-19 va fi suplinit cu 300 de paturi.

Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus în Chișinău a ajuns la 43 616 cazuri. Din nefericire, 750 de persoane au decedat, iar 31 311 s-au tratat. Numărul persoanelor aflate sub supraveghere medicală a ajuns 7 451 de persoane.

Pe 26 noiembrie în Republica Moldova a fost înregistrat un nou antirecord de cazuri de COVID-19.

Vezi și:

Șeful adjunct al Direcției sănătate Chișinău recunoaște că există o interdependență între numărul de teste efectuate și cazurile de COVID depistate

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!