/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Două blocuri ale Spitalului de Ftiziopneumologie vor fi amenajate pentru pacienții infectați cu virusul COVID-19

missing
27 noiembrie 2020, ora 12:34

Două blocuri ale Spitalului de Ftiziopneumologie vor fi amenajate pentru pacienții infectați cu COVID-19. Despre aceasta a anunțat șeful adjunct al Direcției sănătate a Primăriei Chișinău Boris Gâlcă pe 27 noiembrie la ședința Consiliului Municipal Chișinău (CMC).

„Gradul, va fi amenajat mai întâi un bloc, prin relocarea pacienților, iar apoi un alt bloc al spitalului. Vom avea acolo trei sute de paturi. Încercăm să anticipăm trendul și să avem paturi pregătite”, a spus Boris Gâlcă.

De asemenea, șeful adjunct al Direcției sănătate a Primăriei Chișinău a anunțat că și Centrul de triere de la Moldexpo pentru pacienții suspecți de COVID-19 va fi suplinit cu 300 de paturi.

Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus în Chișinău a ajuns la 43 616 cazuri. Din nefericire, 750 de persoane au decedat, iar 31 311 s-au tratat. Numărul persoanelor aflate sub supraveghere medicală a ajuns 7 451 de persoane.

Pe 26 noiembrie în Republica Moldova a fost înregistrat un nou antirecord de cazuri de COVID-19.

Vezi și:

Șeful adjunct al Direcției sănătate Chișinău recunoaște că există o interdependență între numărul de teste efectuate și cazurile de COVID depistate

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram