În premieră, președinta aleasă Maia Sandu a vorbit despre viitorii săi consilieri la Președinție, în cadrul unei conferințe de presă, pe 30 noiembrie. Astfel, în listă se regăsesc persoane din Guvernul în fruntea căruia ea se afla acum un an.

În cadrul conferinței de presă, Maia Sandu a anunțat primele trei nume din viitoarea sa echipă de consilieri. Ala Nemerenco va fi consilier pe problemele sociale, Veaceslav Negruța – consilier pe economie, Olesea Stamate – consilier pe justiție. Totodată, Maia Sandu a menționat că nu a discutat pe acest subiect cu Andrei Năstase.

Menționăm că Olesea Stamate a ocupat funcția de ministră a Justiției în Guvernul Sandu, iar Ala Nemerenco s-a aflat în fruntea Ministerului Sănătății. Cât ține despre Veaceslav Negruța, acesta a ocupat funcția de ministru al Finanților, în perioada 2009 – 2013.

În Guvernul Sandu, Andrei Năstase a ocupat funcția de Ministru al Afacerilor Interne.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!