/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/VIDEO/ Polițiștii continuă să îndemne conducătorii auto să-și echipeze mașinile cu pneuri de iarnă

missing
30 noiembrie 2020, ora 21:40

Primii fulgi ar putea veni cu primele amenzi pentru conducătorii auto, care încă nu și-au echipat mașinile cu anvelope de iarnă. Totuși, deocamdată, polițiștii au continuat doar să atenționeze șoferii să-și echipeze corespunzător automobilele pentru că, de această dată, iarna nu a întârziat cu nicio zi. Potrivit meteorologilor, după ce astăzi a nins pe aproape tot teritoriul țării, la noapte, se așteaptă o scădere a temperaturii de până la minus 3 grade Celsius.

„Bună ziua, sunt inspector de patrulare Chistruga Igor. Petrecem o campanie de informare în privința echipării mijlocului de trasnport cu cauciucuri.”

Zeci de șoferi din capitală au fost trași pe dreapta de inspectorii de patrulare. Majoritatea erau echipați corespunzător, așa că n-au stat mult de vorbă cu polițiștii.

„Automobilul dumnevoastră este echipat cu cauciucuri de iarnă, vedem că este echipat totul este în regulă, ați reușit, sunteți un conducător auto responsabil, atent la volan o zi bună.”

„De ce trebuie să țină cont toți șoferii? – Să fie exemplari, distanța și tot de ce este nevoie. La ce duce neglijarea acestor lucruri? – Accidente, amenzi la tot.”

„Ploi, ninsori trebuie de schimbat numaidecât.”

Au fost opriți în trafic și dintre cei care circulau cu pneuri de vară, dar și aceștia s-au ales doar cu o atenționare, pentru că pe carosabil nu era gheață ori ninsoare.

„Ați fost stopat din motiv că se petrece acum o campanie de prevenire a conducătorilor auto privind echiparea atuomobilelor, dumnevoastră nu sunteți echipat corespunzător, din ce motiv? – Azi mă duc să le schimb, n-am reușit, azi am văzut lapoviță și mă duc să schimb.”

„Aveți grijă ce ține de condițile de astăzi, primii fulgi. Echipați mijlocul de trasnport cu cauciucurile de iarnă. – O să ne trasnfere banii zilele acestea și le schimbăm neapărat. – O zi bună.”

Inspectoratul Național de Securitate Publică îndeamnă conducătorii auto să fie înțelegători și să-și echipeze mașinile pentru a evita situațiile neplăcute din trafic.

PAVEL APOSTOL, ȘEFUL SECȚIEI EVIDENȚĂ ȘI ANALIZĂ ACCIDENTE RUTIERE INSP: „Nu este atât de mare problema în amendă, pentru că nu este atât de costisitoare, dar poate să coste mult mai mult – viața și sănătatea. Poate să coste deteriorarea unității de transport. Mașina nu este echipată corespunzător, riscul crește.”

Potrivit Inspectoratului Național de Securitate Publică, în prezent, legislația nu prevede o perioadă fixă, în care vehiculele trebuie să fie echipate cu pneuri de iarnă. Totuși, șoferii pot fi amendați în cazul în care, în sezonul rece, ei circulă cu pneuri de vară pe carosabilul acoperit cu polei sau în timp ce cad precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, la noapte, se așteaptă până la minus 3 grade Celsius, iar ziua, temperaturile se vor ridica până la maximum 3 grade. Aceleași temperaturi le vom avea și poimâine, iar spre sfârșitul săptâmânii vremea se va încălzi ușor și va ploua.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram