Președintele în exercițiu al Republicii Moldova Igor Dodon neagă că aspiră la funcția de premier. În cadrul emisiunii „Moldova în Direct” de la postul național de televiziune, șeful statului a spus că nu-l interesează un asemenea scenariu. 

„Nu știu cine a început discuții că eu mă voi aventura să devin prim-ministru acum. Să fac nu știu cum. Nu mă interesează, o să devenim noi și prim-ministru și altele, dar mai târziu. Dar acum ați învins, (n.r. Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS)) asumați-vă situația din țară, ați spus că știți mai bine decât Guvernul acesta. Dați jos Executivul, numiți-l pe al vostru dacă vreți sau haideți la anticipate, dar nu o faceți pe deștepții”, a spus Igor Dodon.

În seara zilei de 15 noiembrie, liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, a lansat în spațiul public un scenariu, potrivit căruia, înainte să fie investită Sandu în funcție, Igor Dodon ar urma să-și dea demisia din funcția de șef al statului, pe care o ocupă încă temporar. În acest caz, președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi ar deveni președinte interimar și l-ar numi pe Dodon în funcția de prim-ministru.

Deputatul Platformei Demnitate și Adevăr (DA), Alexandru Slusari, deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Mihai Popșoi și deputatul partidului politic Pro Moldova, Andrian Candu susțin că „șansele lui Igor Dodon de a fi numit în funcția de prim-ministru al R. Moldova sunt mai mici decât au fost vreodată șansele lui Plahotniuc să devină premier”.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!