/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

Dodon neagă că aspiră la funcția de premier. „Nu mă interesează”

missing
01 decembrie 2020, ora 21:05

Președintele în exercițiu al Republicii Moldova Igor Dodon neagă că aspiră la funcția de premier. În cadrul emisiunii „Moldova în Direct” de la postul național de televiziune, șeful statului a spus că nu-l interesează un asemenea scenariu. 

„Nu știu cine a început discuții că eu mă voi aventura să devin prim-ministru acum. Să fac nu știu cum. Nu mă interesează, o să devenim noi și prim-ministru și altele, dar mai târziu. Dar acum ați învins, (n.r. Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS)) asumați-vă situația din țară, ați spus că știți mai bine decât Guvernul acesta. Dați jos Executivul, numiți-l pe al vostru dacă vreți sau haideți la anticipate, dar nu o faceți pe deștepții”, a spus Igor Dodon.

În seara zilei de 15 noiembrie, liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, a lansat în spațiul public un scenariu, potrivit căruia, înainte să fie investită Sandu în funcție, Igor Dodon ar urma să-și dea demisia din funcția de șef al statului, pe care o ocupă încă temporar. În acest caz, președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi ar deveni președinte interimar și l-ar numi pe Dodon în funcția de prim-ministru.

Deputatul Platformei Demnitate și Adevăr (DA), Alexandru Slusari, deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Mihai Popșoi și deputatul partidului politic Pro Moldova, Andrian Candu susțin că „șansele lui Igor Dodon de a fi numit în funcția de prim-ministru al R. Moldova sunt mai mici decât au fost vreodată șansele lui Plahotniuc să devină premier”.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram