Partidul Democrat din Moldova anunță că nu va susține în Parlament plafonarea taxelor locale impusă de Guvern în politica fiscală pentru 2021.

În cadrul unei întrevederi cu reprezentanții Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM), președintele PDM, Pavel Filip, a declarat că deputații PDM nu vor permite ca principiile autonomiei locale și independența primăriilor din țară să fie atacate.

„Ca partid cu cei mai mulți primari din țară, PDM îi va susține întotdeauna pe primarii și aleșii locali. Ei sunt cei care cunosc cel mai bine nevoile localităților lor, sunt cei care au încrederea oamenilor care i-au ales și știu cum să aibă grijă mai bine de comunitățile lor”, a menționat Pavel Filip.

Prim-ministrul Ion Chicu a declarat că Guvernul va remite în Parlament proiectul care prevede plafonarea taxelor locale și va insista pe aprobarea lui.

Precizăm că, un grup de primari din sate și orașe din Republica Moldova au protestat în fața Ministerului de Finanțe. Funcționarii publici sunt nemulțumiți de proiectul bugetului pentru anul 2021, pe care îl propune Guvernul. Primarii sunt indignați de prevederea care se regăsește în proiectul politicii bugetar-fiscale și vamale și care stabilește plafonarea, spre micșorare, a taxelor locale, pe care administrațiile locale le vor putea încasa de la agenții economici, care activează pe teritoriile lor. Aceștia susțin că funcționarii din capitală nu cunosc situația mai bine decât ei, pentru a elabora astfel de norme legale.

Pe de altă parte Comunitatea de afaceri a susținut inițiativa de a plafona taxele locale, care are drept scop asigurarea previzibilității și predictibilității activității de întreprinzător.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!