/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

PDM anunță că nu va susține în Parlament plafonarea taxelor locale impusă de Guvern în politica fiscală pentru 2021

missing
01 decembrie 2020, ora 15:43

Partidul Democrat din Moldova anunță că nu va susține în Parlament plafonarea taxelor locale impusă de Guvern în politica fiscală pentru 2021.

În cadrul unei întrevederi cu reprezentanții Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM), președintele PDM, Pavel Filip, a declarat că deputații PDM nu vor permite ca principiile autonomiei locale și independența primăriilor din țară să fie atacate.

„Ca partid cu cei mai mulți primari din țară, PDM îi va susține întotdeauna pe primarii și aleșii locali. Ei sunt cei care cunosc cel mai bine nevoile localităților lor, sunt cei care au încrederea oamenilor care i-au ales și știu cum să aibă grijă mai bine de comunitățile lor”, a menționat Pavel Filip.

Prim-ministrul Ion Chicu a declarat că Guvernul va remite în Parlament proiectul care prevede plafonarea taxelor locale și va insista pe aprobarea lui.

Precizăm că, un grup de primari din sate și orașe din Republica Moldova au protestat în fața Ministerului de Finanțe. Funcționarii publici sunt nemulțumiți de proiectul bugetului pentru anul 2021, pe care îl propune Guvernul. Primarii sunt indignați de prevederea care se regăsește în proiectul politicii bugetar-fiscale și vamale și care stabilește plafonarea, spre micșorare, a taxelor locale, pe care administrațiile locale le vor putea încasa de la agenții economici, care activează pe teritoriile lor. Aceștia susțin că funcționarii din capitală nu cunosc situația mai bine decât ei, pentru a elabora astfel de norme legale.

Pe de altă parte Comunitatea de afaceri a susținut inițiativa de a plafona taxele locale, care are drept scop asigurarea previzibilității și predictibilității activității de întreprinzător.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram