/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Alexandr Slusari: „În proiectele bugetelor pentru anul 2021 au fost identificate mai multe probleme grave”

missing
02 decembrie 2020, ora 09:39

Vicepreședintele Platformei DA, Alexandr Slusari, va solicita ca politica bugetar-fiscală și cele trei bugete să nu fie examinate săptămâna curentă la ședința Parlamentului. Slusari spune că în proiectele bugetelor au fost identificate mai multe probleme grave și nemulțumirea mai multor pături sociale.

„Abia aseară documentele au fost distribuite deputaților pe suport de hârtie. În format electronic o parte din ele și acum lipsesc pe pagina oficială a Parlamentului. Însă, azi, la ora 10.00, cele mai importante proiecte financiar-economice deja sunt propuse pentru examinarea în cadrul comisiilor permanente, în ideea că joi acestea să fie propuse plenului pentru prima lectură”, a menționat Alexandr Slusari.

Potrivit lui, este o bătaie de joc examinarea a peste o sută de pagini într-o zi: „Vă amintesc că proiectele bugetelor în general au apărut în spațiul public doar luni seara. Iar prima analiza fugitivă a politicii fiscale a identificat multiple probleme grave și nemulțumirea mai multor păturilor sociale”.

Vicepreședintele Platformei Da mai spune că Guvernul a întârziat să prezinte politica bugetar-fiscală și bugetele cu 2 luni, iar actualul executiv forțează nota.

„Vă amintim că Moldova este republică parlamentară și vă îndemnăm să respectați demnitatea deputaților, mai ales a celor, care nu sunt transfugi. Noi cerem lucru calitativ cu proiectele de legi, mai ales cu documentele de o asemenea importanță”, a conchis Slusari.

Reamintim că, în ședința de luni, 30 noiembrie, Guvernul a aprobat proiectul Hotărârii privind politica bugetar fiscală și vamală pentru anul 2021, dar și proiectul Legii bugetului de stat pentru anul 2021.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram