Vicepreședintele Platformei DA, Alexandr Slusari, va solicita ca politica bugetar-fiscală și cele trei bugete să nu fie examinate săptămâna curentă la ședința Parlamentului. Slusari spune că în proiectele bugetelor au fost identificate mai multe probleme grave și nemulțumirea mai multor pături sociale.

„Abia aseară documentele au fost distribuite deputaților pe suport de hârtie. În format electronic o parte din ele și acum lipsesc pe pagina oficială a Parlamentului. Însă, azi, la ora 10.00, cele mai importante proiecte financiar-economice deja sunt propuse pentru examinarea în cadrul comisiilor permanente, în ideea că joi acestea să fie propuse plenului pentru prima lectură”, a menționat Alexandr Slusari.

Potrivit lui, este o bătaie de joc examinarea a peste o sută de pagini într-o zi: „Vă amintesc că proiectele bugetelor în general au apărut în spațiul public doar luni seara. Iar prima analiza fugitivă a politicii fiscale a identificat multiple probleme grave și nemulțumirea mai multor păturilor sociale”.

Vicepreședintele Platformei Da mai spune că Guvernul a întârziat să prezinte politica bugetar-fiscală și bugetele cu 2 luni, iar actualul executiv forțează nota.

„Vă amintim că Moldova este republică parlamentară și vă îndemnăm să respectați demnitatea deputaților, mai ales a celor, care nu sunt transfugi. Noi cerem lucru calitativ cu proiectele de legi, mai ales cu documentele de o asemenea importanță”, a conchis Slusari.

Reamintim că, în ședința de luni, 30 noiembrie, Guvernul a aprobat proiectul Hotărârii privind politica bugetar fiscală și vamală pentru anul 2021, dar și proiectul Legii bugetului de stat pentru anul 2021.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!