Aflat la tratament la o clinică din Germania, liderul „Partidului Nostru” (PN), Renato Usatîi a îndemnat marți, 2 decembrie, într-un live pe Facebook cetățenii să iasă mâine la protest în fața Parlamentului.

Renato Usatîi, lider PN: Dodon vrea să scoată SIS de sub conducerea președintelui și de a oferi Parlamentului această instituție, pentru a o putea controla. El folosește metodele lui Plahotniuc. Drumul pe care merge Dodon și tot ce face va avea un final mai trist decât cel al lui Plahotniuc. Toți cei care se află în R. Moldova rog să ieșiți mâine la protest contra uzurpării în stat. Eu voi privi acest protest. Dacă eu o să văd că este nevoie de mine în piață o să văd cum fac să ajung. Rog toți cei care sunt la Chișinău și toți cei care vor să participe la acest protest. Acest protest este începutul sfârșitului. Această corcitură trebuie distrusă. Eu o să fac tot posibilul să ajung mai repede acasă. Acum fac tratament.”

Într-un briefing de presă președinta aleasă, Maia Sandu a îndemnat oamenii să protesteze împotriva inițiativei legislative a Partidului Socialiștilor (PSRM) care prevede scoaterea din atribuțiile Președinției a Serviciului Informații și Securitate (SIS). Manifestațiile în masă sunt planificate pentru 3 decembrie, la ora 10:00, în fața Parlamentului.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!