Premierul Ion Chicu a venit cu un comentariu, după ce președinta aleasă Maia Sandu a îndemnat oamenii să iasă la protest pe 3 decembrie la ora 10:00 în fața Parlamentului. Șeful Executivului s-a adresat manifestanților și le-a solicitat să respecte măsurile epidemice.

Pe pagina sa de Facebook, șeful Cabinetului de Miniștri a scris următoarele:

„Oameni buni, care veniți la protest, luați măști cu voi. Nici un prezident nu merită sănătatea voastră. Idolii pe care ni-i facem astăzi, au stat ca mielușeii și au tăcut, când în ședințe de Guvern prin 2013-2014 se decidea furtul miliardului sau cedarea aeroportului „la Habarovsc”. Ne chemau oare atunci la protest? Ascultau ei atunci de ambasadorul, care ne îndemna să ieșim în stradă să arătăm că suntem oameni? Luați măști, oameni buni. Și deschideți tare ochii”, a scris Ion Chicu pe rețelele sociale.

De asemenea, premierul a recomdandat parlamentarilor să se concentreze acum pe examinarea proiectelor bugetar-fiscale și a solicitat președintei alese Maia Sandu și șefului statului în exercițiu Igor Dodon să manifeste maximă responsabilitate față de oameni și să renunțe la acțiuni care pun în pericol viața și sănătatea oamenilor.

Președinta aleasă Maia Sandu a îndemnat oamenii să protesteze împotriva inițiativei legislative a Partidului Socialiștilor (PSRM) care prevede scoaterea din atribuțiile Președinției a Serviciului Informații și Securitate (SIS).

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!