/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Premierul Chicu, despre protestul anunțat în fața Parlamentului: „Luați măști cu voi”

missing
03 decembrie 2020, ora 08:38

Premierul Ion Chicu a venit cu un comentariu, după ce președinta aleasă Maia Sandu a îndemnat oamenii să iasă la protest pe 3 decembrie la ora 10:00 în fața Parlamentului. Șeful Executivului s-a adresat manifestanților și le-a solicitat să respecte măsurile epidemice.

Pe pagina sa de Facebook, șeful Cabinetului de Miniștri a scris următoarele:

„Oameni buni, care veniți la protest, luați măști cu voi. Nici un prezident nu merită sănătatea voastră. Idolii pe care ni-i facem astăzi, au stat ca mielușeii și au tăcut, când în ședințe de Guvern prin 2013-2014 se decidea furtul miliardului sau cedarea aeroportului „la Habarovsc”. Ne chemau oare atunci la protest? Ascultau ei atunci de ambasadorul, care ne îndemna să ieșim în stradă să arătăm că suntem oameni? Luați măști, oameni buni. Și deschideți tare ochii”, a scris Ion Chicu pe rețelele sociale.

De asemenea, premierul a recomdandat parlamentarilor să se concentreze acum pe examinarea proiectelor bugetar-fiscale și a solicitat președintei alese Maia Sandu și șefului statului în exercițiu Igor Dodon să manifeste maximă responsabilitate față de oameni și să renunțe la acțiuni care pun în pericol viața și sănătatea oamenilor.

Președinta aleasă Maia Sandu a îndemnat oamenii să protesteze împotriva inițiativei legislative a Partidului Socialiștilor (PSRM) care prevede scoaterea din atribuțiile Președinției a Serviciului Informații și Securitate (SIS).

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram