Deputații Partidului Acțiune și Solidaritate și cei din Platforma Demnitate și Adevăr au întrerupt ședința Parlamentului, după ce au blocat tribuna principală în semn de protest. Potrivit lor, aceasta este singura metodă de opri coaliția dintre PSRM și cei din Partidul Șor. 

Ședința Parlamentului a fost întreruptă după ce deputații fracțiunilor parlamentare PAS și Platforma DA au părăsit locurile din sala plenului și au mers la tribuna principală scandând: „Rușine, rușine. Jos „ȘorDon”. Asta după ce propunerea excluderii de pe ordinea de zi a proiectului privind bugetele anuale nu a fost susținută de deputații PSRM și cei din Pentru Moldova. Ulterior, președinta Parlamentului a anunțat pauză de 30 de minute.

Alexandru Slusari, deputat Platforma DA: „În contextul încălcărilor grave, suntem nevoiți să recurgem la alte metode de a bloca acest „bespridel”.”

Lilian Carp, deputat PAS:Prin acțiunile lor, alianța „ȘorDon” înearcă să federalizeze R. Moldova. Băieții vor să preia SIS-ul, unica instituție care poate să aducă la cunoștință fărădelegile pe care le fac băieții. Ei vor să-i dea lui Șor stadionul Republican, ca Șor să facă „Guguță Land” să-i dea de-a șuia pe moldoveni.”

Octavian Țîcu, deputat neafiliat:Acum veniți la Parlament, acum veniți și dați la bot”.

În același timp, afară, în fața Parlamentului are loc protestul anunțat de președinta aleasă, Maia Sandu. Mai mulți cetățeni protestează în fața Parlamentului pentru a-și manifesta nemulțumirea față de proiectul de lege înaintat de socialiști, care prevede  scoaterea din atribuțiile Președinției a Serviciului Informații și Securitate (SIS).

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!