/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

/VIDEO/ Deputații PAS și Platforma DA au blocat tribuna Parlamentului în semn de protest: „Jos ȘorDon”

missing
03 decembrie 2020, ora 11:15

Deputații Partidului Acțiune și Solidaritate și cei din Platforma Demnitate și Adevăr au întrerupt ședința Parlamentului, după ce au blocat tribuna principală în semn de protest. Potrivit lor, aceasta este singura metodă de opri coaliția dintre PSRM și cei din Partidul Șor. 

Ședința Parlamentului a fost întreruptă după ce deputații fracțiunilor parlamentare PAS și Platforma DA au părăsit locurile din sala plenului și au mers la tribuna principală scandând: „Rușine, rușine. Jos „ȘorDon”. Asta după ce propunerea excluderii de pe ordinea de zi a proiectului privind bugetele anuale nu a fost susținută de deputații PSRM și cei din Pentru Moldova. Ulterior, președinta Parlamentului a anunțat pauză de 30 de minute.

Alexandru Slusari, deputat Platforma DA: „În contextul încălcărilor grave, suntem nevoiți să recurgem la alte metode de a bloca acest „bespridel”.”

Lilian Carp, deputat PAS:Prin acțiunile lor, alianța „ȘorDon” înearcă să federalizeze R. Moldova. Băieții vor să preia SIS-ul, unica instituție care poate să aducă la cunoștință fărădelegile pe care le fac băieții. Ei vor să-i dea lui Șor stadionul Republican, ca Șor să facă „Guguță Land” să-i dea de-a șuia pe moldoveni.”

Octavian Țîcu, deputat neafiliat:Acum veniți la Parlament, acum veniți și dați la bot”.

În același timp, afară, în fața Parlamentului are loc protestul anunțat de președinta aleasă, Maia Sandu. Mai mulți cetățeni protestează în fața Parlamentului pentru a-și manifesta nemulțumirea față de proiectul de lege înaintat de socialiști, care prevede  scoaterea din atribuțiile Președinției a Serviciului Informații și Securitate (SIS).

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram