Discuții aprinse în platoul TV8, unde în cadrul emisiunii „Întreabă Ghețu” deputați din partea Platformei DA, PAS, PSRM și Partidul Șor au discutat despre ultimele evenimente de pe scena politică, ședința Parlamentului de ieri și astăzi, când s-au votat în mare grabă proiecte importate, totul pe fundalul unor îmbrânceli și strigăte.

În timpul discuțiilor, deputații și-au adus acuzații reciproce.

Parlamentarul Platformei DA Chiril Moțpan a declarat că în aceste două zile s-a văzut foarte conturarea clar coaliției de PSRM și cei de la Șor. „Partidul Socialiștilor a devenit ostaticul Partidului Șor. Acum depind de fiecare moft al Șor”, a spus Chiril Moțpan.

Deși în timpul ședințelor Legislativului, parlamentarii din „Pentru Moldova” din care fac parte și deputații Șor și fracțiunea PSRM au făcut front comun în timpul votului, Marina Tauber, invitată la emisiunea „Întreabă Ghețu”, neagă existența coaliției.

„Eu repet oficial. Noi nu avem nicio coaliție nici cu stânga, nici cu dreapta”, a spus parlamentara din partea Partidului Șor Marina Tauber.

Și deputatul PSRM Nicolae Pascaru a venit cu acuzații la adresa celor prezenți în platoul emisiunii.

„Ceea ce s-a întâmplat în Parlament este o coagulare a forței antinaționale. Țara a înțeles foarte bine”, a mai menționat Chiril Moțpan.

În timpul emisiunii deputata Marina Tauber a comentat ceea ce s-a produs în plenul Parlamentului, calificând cele întâmplate drept un show făcut la comandă, astfel lansând mai multe acuzații. „Noi avem obligațiuni nu față de țările străine, interesele cărora sunt apărate de aceste două fracțiuni, după părerea noastră. Vedem că acest show a fost făcut la comanda ambasadelor și la comanda statelor străine”, a declarat deputat Marina Tauber, referindu-se la ceea ce s-a întâmplat în Parlament.

În replică, deputatul Platformei DA Chiril Moțpan a spus că „sunteți bună pentru circ. Sunteți generatorii, dumneavoastră și PSRM unor provocări de anvergură în Parlamentul Republicii Moldova. Unele aberații lansate de reprezentantul penalului Șor nici nu mai merită replică”.

„PAS reprezintă interesul a aproape un milion de cetățeni ai Republicii Moldova. Suntem un partid autentic proeuropean și reprezentă valorile și principiile europene, care sunt susținute în Republica Moldova”, a menționat reprezentantul PAS, Vladimir Bolea.

Vedeți mai jos emisiunea integrală:

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!