Primarul general, Ion Ceban, a inspectat sâmbătă lucrările de reparație a trotuarului din Calea Ieșilor, porțiunea strada Ion Creangă – intrarea principală în Parcul „Alunelul”, sectorul Buiucani, dar și subterana din apropiere.  

Pe șantier se desfășoară lucrări de montare a bordurilor și de amenajare a pavajului, după ce a fost scos asfaltul vechi. Tot aici sunt prevăzute lucrări de instalare a sistemului de irigare, amenajarea locurilor de parcare și reabilitarea spațiilor verzi.

Ion Ceban a menționat că în perioada curentă vor fi organizate doar acele lucrări de amenajare, care nu presupun anumite condiții de temperatură, însă cele de asfaltare, precum pista pentru bicicliști, urmează fi realizate la primăvară.

În cadrul proiectului, cele două zone ale trotuarului vor fi pavate, vor fi organizate două parcări pentru biciclete și instalat mobilier urban (bănci și coșuri de gunoi). Totodată, de-a lungul străzii vor fi amenajate parcări publice pentru automobile.

Pe trotuarul din preajma trecerii subterane, de asemenea, sunt desfășurate lucrări de amenajare. În prezent de acolo sunt evacuate gheretele cu aspect neîngrijit, amplasate chiar pe spațiul pietonal.

Totodată, agenții economici amplasați la parterul clădirilor din preajmă au fost informați despre necesitatea ajustării designului vitrinelor, pentru a nu afecta aspectul estetic al orașului.

Primarul general a verificat, de asemenea, cum evoluează lucrările de pregătire pentru proiectul de reabilitare a pasajului subteran din Calea Ieșilor.  De acolo au fost evacuate 4 gherete, iar săptămâna viitoare vor fi scoase alte 8 puncte comerciale, astfel ca tot spațiul subteranei să fie destinat pietonilor.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!