Secţiile de votare din România s-au deschis în această dimineață. Peste 18 milioane de alegători fiind aşteptaţi la urne pentru a decide cine îi va reprezenta în Parlament, în următorii patru ani. Totodată, continuă și votul în Diasporă, inclusiv în Republica Moldova, unde sunt deschis 30 de secții de votare.

În România sunt organizate 18.802 secţii de votare, peste 1.200 în Bucureşti, scrie Agerpres. Votarea se desfăşoară într-o singură zi – duminică, de la ora 7:00 până la 21:00.

La ora 21:00, preşedintele biroului electoral al secţiei de votare declară votarea încheiată şi dispune închiderea localului de vot. Alegătorii care, la ora 21:00, se află în sediul secţiei de votare, precum şi cei care se află la rând în afara acestui sediu pot să îşi exercite dreptul de vot până cel mult la ora 23:59, aceştia primind bonuri de ordine cu ştampila de control a secţiei de votare.

În străinătate, se votează pe parcursul a două zile – sâmbătă şi duminică, fiind organizate peste 700 de secţii.

Senatorii şi deputaţii sunt aleşi prin scrutin de listă, potrivit principiului reprezentării proporţionale, pentru un mandat de patru ani.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!