/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Parlamentarele din România: S-au deschis secţiile de vot. Continuă votul în Diasporă, inclusiv în Republica Moldova

missing
06 decembrie 2020, ora 08:42

Secţiile de votare din România s-au deschis în această dimineață. Peste 18 milioane de alegători fiind aşteptaţi la urne pentru a decide cine îi va reprezenta în Parlament, în următorii patru ani. Totodată, continuă și votul în Diasporă, inclusiv în Republica Moldova, unde sunt deschis 30 de secții de votare.

În România sunt organizate 18.802 secţii de votare, peste 1.200 în Bucureşti, scrie Agerpres. Votarea se desfăşoară într-o singură zi – duminică, de la ora 7:00 până la 21:00.

La ora 21:00, preşedintele biroului electoral al secţiei de votare declară votarea încheiată şi dispune închiderea localului de vot. Alegătorii care, la ora 21:00, se află în sediul secţiei de votare, precum şi cei care se află la rând în afara acestui sediu pot să îşi exercite dreptul de vot până cel mult la ora 23:59, aceştia primind bonuri de ordine cu ştampila de control a secţiei de votare.

În străinătate, se votează pe parcursul a două zile – sâmbătă şi duminică, fiind organizate peste 700 de secţii.

Senatorii şi deputaţii sunt aleşi prin scrutin de listă, potrivit principiului reprezentării proporţionale, pentru un mandat de patru ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram