/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/VIDEO/ Premierul Chicu: Alegerile parlamentare anticipate vor avea loc anul viitor

missing
07 decembrie 2020, ora 10:00

Premierul Ion Chicu a comentat după ședința tradițională de luni cu șeful statului în exercițiu Igor Dodon și președinta Parlamentului Zinaida Greceanîi ultimele evenimente politice din țară. Șeful Executivului nu a pomenit de demisie, dar a menționat că cel mai probabil alegerile parlamentare anticipate vor avea loc, doar că în anul 2021. 

„Eu cred că fiecare cetățean își dă seama că imediat după turul doi al alegerilor prezidențiale Republica Moldova datorită politicienilor a intrat în următoarea campanie electorală, cea de alegeri parlamentare anticipate. Toți politicienii se pregătesc de acestea. Bineînțeles că vor avea loc anul viitor”, a declarat premierul Ion Chicu.

De asemenea, în cadrul briefingului de pe 7 decembrie, șeful Executivului a spus că: „Guvernul are o datorie morală să promoveze legile bugetar fiscale. Noi acest lucru îl vom face. Îi îndemnăm pe politicieni să manifeste o responsabilitate majoră”.

Menționăm că duminică 6 decembrie în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) a avut loc un protest de amploare la care au participat cetățeni din diferite regiuni ale țării. În cadrul manifestației, oamenii au cerut demisia Guvernului Chicu și declanșarea alegerilor parlamentare anticipate. Totul după scandalul de la Parlament, acolo unde deputații socialiști și cei din Partidul „Șor” au votat o serie de legi antipopulare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram