Premierul Ion Chicu a comentat după ședința tradițională de luni cu șeful statului în exercițiu Igor Dodon și președinta Parlamentului Zinaida Greceanîi ultimele evenimente politice din țară. Șeful Executivului nu a pomenit de demisie, dar a menționat că cel mai probabil alegerile parlamentare anticipate vor avea loc, doar că în anul 2021. 

„Eu cred că fiecare cetățean își dă seama că imediat după turul doi al alegerilor prezidențiale Republica Moldova datorită politicienilor a intrat în următoarea campanie electorală, cea de alegeri parlamentare anticipate. Toți politicienii se pregătesc de acestea. Bineînțeles că vor avea loc anul viitor”, a declarat premierul Ion Chicu.

De asemenea, în cadrul briefingului de pe 7 decembrie, șeful Executivului a spus că: „Guvernul are o datorie morală să promoveze legile bugetar fiscale. Noi acest lucru îl vom face. Îi îndemnăm pe politicieni să manifeste o responsabilitate majoră”.

Menționăm că duminică 6 decembrie în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) a avut loc un protest de amploare la care au participat cetățeni din diferite regiuni ale țării. În cadrul manifestației, oamenii au cerut demisia Guvernului Chicu și declanșarea alegerilor parlamentare anticipate. Totul după scandalul de la Parlament, acolo unde deputații socialiști și cei din Partidul „Șor” au votat o serie de legi antipopulare.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!