Urmare unor informații apărute în mass-media precum că „Veaceslav Platon beneficiază de pază de stat”, Serviciul vine cu următoarele precizări. Categoriile de persoane care beneficiază de protecție și pază din partea SPPS sunt expres prevăzute în articolul 6 din Legea 134/2008 cu privire la Serviciul de Protecție și Pază de Stat.

Cetățeanul Veceaslav Platon nu face parte din aceste categorii, și respectiv, Serviciul nu acordă protecție acestuia.

Acum patru zile, la data de 2 decembrie, controversatul om de afaceri, Veceslav Platon a intrat cu forța în clădirea CNPF, fiind însoțit de bodyguarzi. Atunci, Platon a negat acest lucru, spunând că este un om pașnic. Imaginile video de pe camerele de supraveghere, care au apărut în spațiul public, demonstrează, însă, contrariul.

Veaceslav Platon declara atunci că nu are pază personală, dar a refuzat să spună cine sunt bodygarzii care l-au însoțit.

Eu tot timpul sunt cu pază. După lege eu nu pot să vă spun. Aceasta nu este paza mea, unicul lucru care pot să spun. Eu nu am pază personală.”, a declarat Platon.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!