/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/DOC/ Procuratura Generală a venit cu o reacție în cazul Moldasig. Alaiba: „Răspunsul PG este o lecție teoretică”

missing
11 decembrie 2020, ora 14:32

După ce pe 20 noiembrie, 2020, deputatul PAS Dumitru Alaiba a expediat Procuraturii Generale o sesizare prin care îi cerea instituției să se implice în cazul „Moldasig”, astăzi acesta a primit răspuns de la PG. Potrivit instituției, nu există temeiuri rezonalile de a presupune că ar fi fost comisă vreo infracțiune. Astfel, în prezent, lipsesc temeiuri de intervenire a procurorului.

Pe 20 noiembrie, Alaiba spunea că printr-o recentă decizie de judecată, un acționar care deține oficial 4,99% din companie a ajuns să controleze 65% din acțiunile „Moldasig”. Tot atunci, controversatul om de afaceri Veaceslav Platon a reacționat cu o postare pe Facebook, simțindu-se vizat, deși Alaiba nu a pomenit numele acestuia.

Potrivit deputatului Alaiba, decizia instanței de judecată prin care a fost dispusă suspendarea executării mai multor hotărâri ale Comisiei Naționale a Pieței Financiare cu privire la unele măsuri față de acționarii „Moldasig” S.A., cu înlăturarea de la executarea atribuțiilor funcționale a administratorului și consiliului societății, instituind administrarea provizorie de către două companii de audit ar fi una cel puțin dubioasă.

Prin urmare, Alaiba cerea Procuraturii Generale să verifice legalitatea acțiunilor judecătoarei care a emis această hotărâre.

„Criza de la Moldasig a erupt din cauza faptului că o judecătoare a pronunțat o hotărâre de judecată vădit ilegală. Am cerut domnului Stoianoglo un lucru simplu și clar – în calitatea sa de membru din oficiu al Consiliului Superior al Magistraturii, să inițieze procedura de disciplinare a judecătoarei în cauză. Răspunsul este o lecție teoretică”, a scris astăzi Alaiba pe o rețea socială.

Amintim că, pe 6 noiembrie, Judecătoria Chișinău a emis o încheiere prin care a fost suspendată executarea mai multor decizii ale CNPF, prin care anterior au fost anulate acțiunile deținute de companii afiliate lui Veaceslav Plato

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram