Răsturnare de situație în cazul presupusului act de rasism în care au fost implicați arbitrii români, la meciul dintre Paris Saint Germain și Istanbul Bașakșehir. UEFA investighează și echipa turcă pentru presupuse remarci rasiste la adresa arbitrilor români, scrie publicația germană Allgemeine Zeitung.

În înregistrările din timpul meciului se aude cum arbitrul de rezervă Sebastian Colțescu folosește cuvintele „ăla negru” pentru a-l identifica pe Pierre Webó, membru în staff-ul tehnic al echipei, acesta fiind sancționat ulterior cu cartonașul roșu de Ovidiu Hațegan, centralul partidei, pentru comentarii și proteste, scrie digi24.ro.

Însă, pe aceleași înregistrări oficiale se putea auzi și vocea unui membru din staff-ul echipei Istanbul Bașakșehir, care spune cuvântul „gypsy”, adică „țigan”, la adresa arbitrilor români. Mai exact, se aude fraza „La mine în ţară românii sunt ţigani. Dar eu nu pot să spun că sunt ţigani”.

Acum, Allgemeine Zeitung relatează că UEFA a pornit o anchetă complexă în cazul scandalului, care implică și această declarație.

Citește și: Meciul PSG – Istanbul Başakşehir, întrerupt după cuvintele rasiste ale unui arbitru român

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!