Deputata democrată Monica Babuc a înregistrat un amendament la Legea bugetului de stat pentru anul 2021 prin care a solicitat majorarea cu 52,7 milioane de lei a bugetului pentru teatre, circuri și organizații concertistice, pentru suplinirea cu 30 la sută a salariilor artiștilor.

„Din păcate salariile actorilor și artiștilor muzicieni de toate categoriile sunt încă mici și nu acoperă nici pe departe necesitățile oamenilor care sunt angajați în acest domeniu. Un actor începător poate lua un salariu de până la 4600 lei pe lună. Vânzările de bilete ofereau posibilitatea de a suplimenta salariile acestora până la 6500 lei pe lună și asta e doar un exemplu, cel pentru începători. Dar în acest an, odată cu închiderea instituțiilor teatrale și concertistice acest lucru nu mai este cu putință”, a scris aleasa poporului pe pagina sa de Facebook.

Deputata a mai precizat că în cea mai mare parte a anului 2020 teatrele și organizațiile concertistice au fost închise, iar fiecare din ele a ratat venituri de milioane de lei. Aleasa poporului spune că doar Palatul Național „Nicolae Sulac”, Teatrul Național „Mihai Eminescu” și Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” au pierdut împreună peste 20 de milioane de lei, iar o parte importantă din aceste venituri, în anii trecuți, administrația acestora o folosea inclusiv pentru suplimentarea salariilor actorilor și artiștilor cu 30-40%.

Sursa: Facebook/ Monica Babuc

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!