/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/DOC/ 52 de milioane de lei pentru teatre. O deputată din PD a înregistrat un amendament la Legea bugetului

missing
13 decembrie 2020, ora 11:20

Deputata democrată Monica Babuc a înregistrat un amendament la Legea bugetului de stat pentru anul 2021 prin care a solicitat majorarea cu 52,7 milioane de lei a bugetului pentru teatre, circuri și organizații concertistice, pentru suplinirea cu 30 la sută a salariilor artiștilor.

„Din păcate salariile actorilor și artiștilor muzicieni de toate categoriile sunt încă mici și nu acoperă nici pe departe necesitățile oamenilor care sunt angajați în acest domeniu. Un actor începător poate lua un salariu de până la 4600 lei pe lună. Vânzările de bilete ofereau posibilitatea de a suplimenta salariile acestora până la 6500 lei pe lună și asta e doar un exemplu, cel pentru începători. Dar în acest an, odată cu închiderea instituțiilor teatrale și concertistice acest lucru nu mai este cu putință”, a scris aleasa poporului pe pagina sa de Facebook.

Deputata a mai precizat că în cea mai mare parte a anului 2020 teatrele și organizațiile concertistice au fost închise, iar fiecare din ele a ratat venituri de milioane de lei. Aleasa poporului spune că doar Palatul Național „Nicolae Sulac”, Teatrul Național „Mihai Eminescu” și Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” au pierdut împreună peste 20 de milioane de lei, iar o parte importantă din aceste venituri, în anii trecuți, administrația acestora o folosea inclusiv pentru suplimentarea salariilor actorilor și artiștilor cu 30-40%.

Sursa: Facebook/ Monica Babuc

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram