/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Dodon, după ședința de lucru: „La inaugurarea președintelui va participa președintele actual, prim-ministrul și speakerul Parlamentului”

missing
14 decembrie 2020, ora 09:02

Igor Dodon a făcut declarații de presă luni, 14 decembrie, după ședința de lucru cu președinta Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi și cu prim-ministrul Republicii Moldova, Ion Chicu. Președintele în exercițiu a menționat că pe 24 decembrie, împreună cu prim-ministrul și cu președinta Parlamentului va participa la procedura de inaugurare a președintelui ales.

Președintele în exercițiu a declarat că astăzi va avea loc ședința Guvernului.

Igor Dodon, președinte în exercițiu: Prioritatea numărul unu este aprobarea principalelor legi, este vorba despre politica fiscală, și bugetul de stat. La aceste proiecte au fost depuse câteva sute de pagini de amendamente, care urmează să fi discutate și aprobate la Guvern. Prim-ministru ne-a informat că astăzi va avea loc ședința Guvernului. Parlamentul are două săptămâni de activitate si trebuie să aprobe aceste proiecte. Am făcut o analiză a încasărilor de venituri în bugetul de stat, în pofida faptului că suntem într-un an dificil, suntem în creștere la acumulare de venituri la Serviciul Fiscal cu +7% și cu +12% la Serviciul Vamal. Nu există nici o întârziere la achitarea plăților curente. Pe parcursul acestei luni, atât cât suntem noi responsabili nu vor fi întârzieri. Număr de cazuri noi COVID sunt în creștere, din 15 mii de cazuri active aproximativ 4 mii sunt internați. A fost luată decizia să fie activate paturi la spitalul municipal. Colegii de la Guvern ne-au spus că sunt destule rezerve. Protocolul de Stat ne-a informat despre pregătirea procedurii de inaugurare noului președintelui. Procedura de inaugurare a președintelui va avea loc pe 24 decembrie cu participarea președintelui actual, a prim-ministrului și speakerul Parlamentului.

La data de 10 decembrie, Curtea Constituțională a validat rezultatul alegerilor prezidențiale din 15 noiembrie. Astfel, Maia Sandu a devenit noua președintă a Republicii Moldova.

Anterior, președinta aleasă, Maia Sandu anunțat că la data de 24 decembrie, la Palatul Republicii va avea loc ceremonia de învestire în funcția de președinte al Republicii Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram