/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/VIDEO/ Primele zile geroase s-au lăsat cu victime. Un caz de hipotermie a fost înregistrat deja în Chișinău

missing
14 decembrie 2020, ora 21:49

Primele zile geroase din acest sezon s-au lăsat cu victime. Un caz de hipotermie a fost înregistrat deja în municipiul Chișinău. Este vorba despre un om al străzii, care a fost depistat de polițiști, în sectorul Botanica al Capitalei. Zilele trecute, oamenii legii au efectuat mai multe razii prin Capitală și au depistat zeci de persoane suspuse acestui risc.

LIVIU LUCA, ȘEF ADJUNCT, POLIȚIA CAPITALEI: „Au fost identificate 33 de persoane, care au fost supuse riscului și au fost plasate în instituțiile abilitate. Cu regret, avem un caz de hipotermie. Primul caz, în sectorul Botanica”.

Bărbatul decedat avea 58 de ani și era fără un loc permanent de trai. Pe corpul lui nu au fost depistate urme de moarte violentă, însă poliția urmează să stabilească, totuși, toate circumstanțele în care a survenit moartea acestuia. Pentru a evita astfel de cazuri, oamenii legii îndeamnă toți cetățenii să se implice, pentru a preîntâmpina eventuale tragedii.

LIVIU LUCA, ȘEF ADJUNCT, POLIȚIA CAPITALEI: „Aici este nevoie de intervenția noastră comună, pentru a-i convinge și a-i plasa în centrele pe care le avem, pentru a evita asemenea situații”.

Între timp, mai mulți oamenii ai străzii își găsesc refugiul, în zilele friguroase, la Centrul de Găzduire a persoanelor fără adăpost. Aici, ei sunt hrăniți, au un pat pe care se pot odihni la cald, au apă caldă și chiar și televizor.

„Am ajuns și eu la zile negre”.

„Este apă caldă, este mâncare, este de toate, la cald te aduc”.

În prezent, aici sunt adăpostite 60 de persoane.

VEACESLAV MACOVEI, DIRECTOR INTERIMAR CENTRUL DE GĂZDUIRE A PERSOANELOR FĂRĂ ADĂPOST: „Până la moment, au fost 100 de locuri pentru beneficiari. La moment, am suplinit și avem 134, pentru că a venit perioada rece, plus că avem pandemie. Plus am mai făcut al treilea, am mai făcut un izolator, pentru persoanele care vor să activeze în câmpul muncii, să aibă unde se opri”.

Conducerea Centrului de găzduire a persoanelor fără adăpost se așteaptă la o creștere a numărului de oameni ai străzii, în perioada rece a anului, însă dă asigurări că locuri se vor găsi pentru toți.

REPORTER- LOREDANA EȘANU
IMAGINI- ROMAN BAHNĂ

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram