Într-o discuție telefonică cu președinta aleasă, Maia Sandu, preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a reconfirmat susținerea UE în procesul de transformare democratică a Republicii Moldova în parcursul nostru european, menționând că Uniunea Europeană este pregătită să intensifice parteneriatul strâns cu Chişinăul.

„Am avut o discuție telefonică cu președintele Consiliului European, Charles Michel, unde i-am mulțumit pentru felicitarea domniei sale cu ocazia victoriei în alegerile prezidențiale, precum și pentru sprijinul imens acordat de Uniunea Europeană țării noastre. Uniunea Europeană a fost mereu un prieten al Republicii Moldova și a susținut cetățenii noștri în dezideratul de a trăi în bunăstare și democrație. Am accentuat importanța inițierii unei colaborări imediate și strânse și am stabilit că vom avea o întrevedere în viitorul apropiat la Bruxelles”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Maia Sandu a mai declarat că în cadrul dialogului au fost discutate efectele pandemiei.

„Am discutat despre efectele pandemiei și modul în care putem atenua impactul crizei, menționând că Republica Moldova are nevoie de susținere din partea partenerilor săi pentru a ajuta cetățenii. De asemenea, am reiterat prioritățile mele în calitate de Președinte, și anume îmbunătățirea și aprofundarea cooperării cu țările și instituțiile UE, lupta împotriva corupţiei şi consolidarea democrației”, a precizat Maia Sandu.

Totodată, președinta aleasă a avut astăzi o întrevedere cu William Massolin, șeful Oficiului Consiliului Europei la Chișinău, căruia i-am mulțumit pentru sprijinul oferit Republicii Moldova de Consiliul Europei în ultimii ani.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!