Vladimir Putin i-a transmis felicitări lui Joe Biden pentru alegerea în funcția de președinte al Statelor Unite, la mai bine de o lună după ce acesta a câștigat alegerile prezidențiale din 3 noiembrie. Președintele rus a spus anterior că va aștepta rezultatul oficial al alegerilor – el a făcut anunțul în urma confirmării rezultatului știut deja în Colegiul Electoral american.

„Îi urez președintelui-ales succes și îmi exprim încrederea că Rusia și Statele Unite, care au o responsabilitate specială în ce privește securitatea și stabilitatea globală, vor putea, în ciuda dezacordurilor, să ajute la rezolvarea problemelor și provocărilor cu care se confruntă lumea în acest moment”, a spus Vladimir Putin, conform Reuters și The Independent.

Putin este printre liderii de stat sau guvern care au așteptat cel mai mult pentru a îl felicita pe Biden pentru victoria în alegeri. Și alți lideri autoritari au așteptat o perioadă lungă pentru a îl felicita pe Biden, inclusiv liderul chinez Xi Jinping sau cel turc, Recep Erdogan.

„În ce mă privește, sunt gata să interacționăm”, a adăugat președintele rus.

Joe Biden a câștigat alegerile prezidențiale americane din 3 noiembrie cu un scor semnificativ și în Colegiul Electoral dar și în votul popular. Viitorul lider de la Casa Albă a obținut mai multe voturi decât orice alt candidat în alegerile prezidențiale americane din istorie – peste 81 de milioane. Luni, el a fost confirmat ca președinte de Colegiul Electoral cu 306 voturi, câștigând toate statele în care Donald Trump a încercat să răstoarne rezultatul prin contestații în instanță.

Viitorul președinte al SUA va depune jurământul în data de 20 ianuarie 2021.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!