Agricultorii au ieșit și astăzi să protesteze în centrul Chișinăului. Ca și ieri, 17 decembrie, aceștia au pornit tractoarele. 

Astăzi, Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto au anunțat că se solidarizează cu acțiunile de protest desfășurate de către Federația Națională a Fermierilor din Moldova și de către susținătorii acesteia față de politica bugetară.

În semn de solidaritate cu fermierii, o coloană de autobuze și microbuze se va deplasa și va semnaliza în Piața Marii Adunări Naționale.

UPDATE 16.30 Agricultorii vor reveni în fața Parlamentului marți, 22 decembrie, la ora 10:00, pentru un nou protest.

UPDATE 16.00 Agricultorii cer ca deputații din fracțiunile parlamentare care au participat la discuții să vină cu o explicație.

UPDATE 15.50 „Cu regret constatăm un moment dureros. S-au scurs cele 24 de ore. Nimic nu s-a întâmplat. Mai mult, deputații care astăzi trebuiau să vină cu o soluție, nu mai răspund la telefon”, a menționat unul dintre agricultori.

UPDATE 12.25 „Eu atâtea emoții zilele astea am avut, sincer nu știu ce să mai spun ca această societate să se trezească la realitate. Avem niște hoți care pun țara pe brânci. Ceea ce s-a întâmplat azi dimineață la Căușeni, este o intimidare totală. Criminalul care a făcut acest lucru, care a dat foc mașinii va fi găsit, problema este că nu va fi tras la răspundere cel care l-a plătit. Dar stimați cetățeni, vreți doar noi agricultorii să schimbăm soarta țării. Sperăm că polițiștii astăzi își vor face treaba. Câte zile protestăm, iar ministrul Agriculturii nici nu are demnitate să-și dea demisia. Dar rezultate vor fi, noi nu cedăm”, a spus unul dintre agricultori.

UPDATE 12.15 „Agricultori, ne alăturăm și vă susținem. Ați înaintat niște cerințe corecte, reieșind din sutuația actuală din țară. Problema noastră este această gloată alcătuită din 53 de uzurpatori care s-au cuibărit în Parlament. Atât timp cât ei vor fi la Parlament, problemele agricultorilor și transportatorilor vor rămâne mici, fără răspunsuri ”, a menționat în timpul protestului președintele Asociației Patronale a Operatorilor de Transport Auto.

UPDATE 12.10 Agricultorii în fața Parlamentului: „ Protestul de astăzi nu ține doar de agricultori, ține de toată lumea. Sperăm se ni se alăture nu doar Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto, dar și medicii, profesorii”.

UPDATE 11.50 Câțiva zeci de agricultori se află în fața Parlamentului. Aceștia scandează „Hoții!”. La fața locului se află și mai mulți polițiști.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!