Deputatul Platformei DA Dinu Plângău spune că nu poate contesta la Curtea Constituțională a Moldovei (CCM) legile adoptate în ședința nocturnă de la Parlament de pe 16 decembrie pe motiv că secretariatul Legislativului nu i-a prezentat textul final al legilor votate.

Pe 18 decembrie, în cadrul unui briefing de presă la Parlament, alesul poporului a spus că urma să meargă la CCM pentru a sesiza referitor la câteva proiecte care deja au fost transmise spre promulgare către Președinție, însă, deși, dis-de-dimineață a solicitat secretariatului să-i fie prezentate proiectele care au mers spre promulgare, în cele din urmă a primit un refuz.

„Este deja o oră târzie în care nu pot obține textele finale ale celor 22 de proiecte care au mers spre promulgare și semnare la Președinție. Este un lucru grav, am depus și un demers în scris, în care se indică că astfel se încălcă legislația, cel puțin sub aspectul contravențional”, a spus alesul poporului.

Dinu Plîngău a declarat că în cazul în care iarăși i se va refuza prezentarea celor 22 de proiecte, va suna la 112, pentru a constata refuzul.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!