/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 805: Atac cibernetic în Moldova, paradox istoric, decizie UE și arme chimice! Zelenski: Putin e un nazist

/VIDEO/ Un deputat spune că nu poate obține textul final al legilor votate de „Pentru Moldova” și PSRM, pentru a le contesta

missing
18 decembrie 2020, ora 15:22

Deputatul Platformei DA Dinu Plângău spune că nu poate contesta la Curtea Constituțională a Moldovei (CCM) legile adoptate în ședința nocturnă de la Parlament de pe 16 decembrie pe motiv că secretariatul Legislativului nu i-a prezentat textul final al legilor votate.

Pe 18 decembrie, în cadrul unui briefing de presă la Parlament, alesul poporului a spus că urma să meargă la CCM pentru a sesiza referitor la câteva proiecte care deja au fost transmise spre promulgare către Președinție, însă, deși, dis-de-dimineață a solicitat secretariatului să-i fie prezentate proiectele care au mers spre promulgare, în cele din urmă a primit un refuz.

„Este deja o oră târzie în care nu pot obține textele finale ale celor 22 de proiecte care au mers spre promulgare și semnare la Președinție. Este un lucru grav, am depus și un demers în scris, în care se indică că astfel se încălcă legislația, cel puțin sub aspectul contravențional”, a spus alesul poporului.

Dinu Plîngău a declarat că în cazul în care iarăși i se va refuza prezentarea celor 22 de proiecte, va suna la 112, pentru a constata refuzul.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram