Peste 1.000 de oameni din Japonia au rămas timp de 40 de ore blocaţi în mașini pe o autostradă, în timpul unei furtuni puternice de zăpadă, scrie digi24.ro.

Blocajul s-a produs pe autostrada Kanetsu care leagă prefecturile Tokyo şi Niigata.

Fotografiile aeriene cu autostrada arată şirurile lungi de maşini care nu se mişcă, multe îngropate în zăpadă, blocate în mijlocul câmpurilor acoperite de zăpadă.

Totul a pornit după ce ce o maşină nu a mai putut înainta și a rămas în mijlocul autostrăzii, ceea ce a determinat maşinile din spate să oprească.

În momentul de vârf al blocajului, coloana s-a întins pe 15 kilometri, iar unii şoferi nu au mai putut înainta peste 40 de ore.

Blocajul a continuat până vineri seara, când zăpada a fost curăţată pe benzile autostrăzii şi şoferii care ieşeau din capitală au putut să înainteze. Cei care mergeau spre Tokyo au rămas însă blocaţi în continuare. Vineri seară erau încă 1.000 de maşini blocate.

Echipele de intervenţie le-au împărţit şoferilor orez, pâine, biscuiţi, dulciuri şi 600 de sticle de apă, precum şi mii de litri de benzină şi motorină.

Regiunile centrale şi nordice ale Japoniei au fost lovite zilele acestea de ninsori puternice.

Comunităţile din centrul Japoniei şi de-a lungul coastei de nord au rămas izolate din cauza căderilor masive de zăpadă.

10.000 de gospodării sunt fără curent electric.

În zonele Niigata şi Gunma, zăpada a ajuns la 2 metri în trei zile, potrivit radioului public din Japonia – NHK.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!