/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/DOC/ „Înregistrarea unei fracțiuni sau platforme parlamentare cu denumirea „Pentru Moldova” este ilegală”. „Pro Moldova” a depus o sesizare

missing
22 decembrie 2020, ora 10:11

Grupul parlamentar „Pro Moldova” a depus o sesizare prin care atenționează că înregistrarea în Parlament a vreunei fracțiuni, grup parlamentar, platformă politică, structură sau orice altă formă de asociere a deputaților sau partidelor politice, care să conțină denumirea ,,Pentru Moldova” este ilegală. 

„Sintagma „Pentru Moldova”, utilizată de un grup de deputați și o fracțiune parlamentară, este identică, din punct de vedere semantic, cu denumirea partidului PRO MOLDOVA, fapt certificat de Institutul de Filologie Română „Bogdan Petriceicu-Hașdeu”, din cadrul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării”, spun reprezentanții grupului parlamentar „Pro Moldova”.

Precizăm că după ce mai mulți deputați, printre care Sergiu Sîrbu și Ruxanda Glavan, au părăsit grupul parlamentar „Pro Moldova” au format Platforma „Pentru Moldova”, la care, ulterior, au aderat și deputații din fracțiunea Partidului Șor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram