Grupul parlamentar „Pro Moldova” a depus o sesizare prin care atenționează că înregistrarea în Parlament a vreunei fracțiuni, grup parlamentar, platformă politică, structură sau orice altă formă de asociere a deputaților sau partidelor politice, care să conțină denumirea ,,Pentru Moldova” este ilegală. 

„Sintagma „Pentru Moldova”, utilizată de un grup de deputați și o fracțiune parlamentară, este identică, din punct de vedere semantic, cu denumirea partidului PRO MOLDOVA, fapt certificat de Institutul de Filologie Română „Bogdan Petriceicu-Hașdeu”, din cadrul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării”, spun reprezentanții grupului parlamentar „Pro Moldova”.

Precizăm că după ce mai mulți deputați, printre care Sergiu Sîrbu și Ruxanda Glavan, au părăsit grupul parlamentar „Pro Moldova” au format Platforma „Pentru Moldova”, la care, ulterior, au aderat și deputații din fracțiunea Partidului Șor.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!