/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 805: Atac cibernetic în Moldova, paradox istoric, decizie UE și arme chimice! Zelenski: Putin e un nazist

SUA împărtășește îngrijorările exprimate de FMI și Banca Mondială în legătură cu legile votate în Parlamentul R. Moldova

missing
22 decembrie 2020, ora 17:23

Statele Unite împărtășesc îngrijorările exprimate de Fondul Monetar Internațional, Banca Mondială și alte organizații cu privire la acțiunile recente promovate în Parlamentul Republicii Moldova.

„Implementarea inițiativelor legislative recente, aprobate de Parlamentul Republicii Moldova, amenință serios stabilitatea macroeconomică și financiară a Republicii Moldova, care este deja afectată sever de pandemia COVID-19. În contextul noului program susținut prin Mecanismul extins de creditare (ECF) și Mecanismul de finanțare extinsă (EFF), sprijinul financiar din partea FMI se va acorda doar dacă va exista un angajament fără echivoc al Republicii Moldova de a asigura ireversibilitatea progresului atins până acum, precum și un sprijin politic larg pentru agenda ambițioasă privind guvernanța și reformele instituționale, convenită cu misiunea FMI pe parcursul acestui an”, a menționat Rodgers Chawani, reprezentantul Permanent al FMI în Republica Moldova.

Și Banca Mondială s-a arătat îngrijorată de adoptarea unor legi în Parlament, care potrivit reprezentanților instituției inversează progresele realizate cu greu în ultimii ani în raport cu caracterul adecvat al pensiilor, eficacitatea regimului de declarare a averilor și intereselor persoanele în Republica Moldova pentru a pune capăt impunității pentru actele de corupție și soliditatea sectorului financiar.

Și fracțiunile parlamentare din opoziție au criticat proiectele de lege votate în mare gradă pe 16 decembrie, aproape de miezul nopții. Atunci, mai mulți deputați au protestat în plenul Legislativului față de ședința nocturnă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram